imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Noile modele de iPhone sunt așteptate cu mare interes 


Într-o cercetare recentă, cei de la Loop Ventures au studiat câți dintre proprietarii de iPhone din prezent ar trece la noul dispozitiv ce urmează să fie lansat anul acesta, și ce model ar alege. Potrivit studiului, mulți utilizatori ar cumpăra noul dispozitiv fără să cunoască nimic despre selecția de anul acesta. Deși nu sunt încă lansate, noile dispozitive sunt surprinzător de populare în prezent.

Mai avem aproximativ jumătate de an până la lansarea noilor modele de iPhone, iar cei de la Loop Ventures au aflat în ce măsură sunt interesați potențialii clienți de noile dispozitive. Ei au creat un sondaj pe 511 persoane din Statele Unite – 226 dintre acestea sunt utilizatori de iPhone – în care s-au interesat de planurile de viitor ale respondenților.

Rezultatele vorbesc de la sine, chiar dacă eșantionarea nu a fost reprezentativă. 22% dintre participanți plănuiesc să achiziționeze un dispozitiv din noua selecție. E surprinzător, pentru că nici măcar nu suntem aproape de lansare; de asemenea, de cele mai multe ori zvonurile sunt nesigure, situația prezentându-se mai mult sau mai puțin la fel ca anul trecut.

Probabil vă amintiți ce hype a fost în jurul modelului iPhone X, cel mai mare după lansarea iPhone 7. În aceeași perioadă a anului trecut, 23% dintre respondenți au afirmat că plănuiesc să facă upgrade-ul la noul dispozitiv „jubiliar”.

Diferența de doar 1% dintre cei doi ani e surprinzătoare, de vreme ce se spune că modelele de anul acesta vor veni cu un grad mai mare de inovație și soluții extreme. Înainte de lansarea modelului iPhone 7, doar 15% dintre respondenți au afirmat că sunt gata să treacă la noua serie.

Pe lângă cei 22% mai sus menționați, alți 20% au afirmat că plănuiesc să facă upgrade-ul la un dispozitiv mai nou, dar că acesta va fi un iPhone 8 sau iPhone X, mai degrabă decât modelele care urmează să apară. În total, un procent de 42% dintre utilizatori se gândesc să achiziționeze un nou dispozitiv în 2018. 28% au votat pentru iPhone 8, 18% pentru iPhone X și doar 51% optează pentru un dispozitiv ce nu a fost încă anunțat.

Potrivit celor de la Loop Ventures, această creștere moderată, dar previzibilă ar putea influența acțiunile la bursă – AAPL – într-o manieră pozitivă.

 

O creștere mai scăzută, o cerere mai previzibilă pentru iPhone. Dacă privim datele ultimilor doi ani, vedem o creștere anuală pentru iPhone care se situează undeva între 1-5%. Vestea cea bună e că o creștere predictibilă pentru iPhone, în ciuda unei rate mai scăzute, ar trebui să influențeze pozitiv scorul AAPL.

 

Agenția de cercetare recunoaște oficial că cercetările pe care le realizează e posibil să influențeze acțiunile la bursă, în funcție de întrebările investigate. Aceste cercetări nu sunt create pentru a servi pe post de informații de consultanță pentru investiții la bursă, ci oferă doar anumite informații legate de un subiect interesant. Iar asta e valabil și pentru sondajul de față.

Iată un scurt memento pentru aceia dintre voi care nu ați fost atenți la evenimentele ultimelor câteva luni. Toate pistele tind să indice lansarea a trei noi modele de iPhone în toamna anului curent. Un succesor pentru iPhone X cu display OLED de 5.8”, o versiune mai mare, de 6.5”, a acestui model și o variantă cu display LCD de 6.1” pentru cei care nu se tem de compromisuri.

 

Sursa: 9to5Mac, Loop Ventures

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!