imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nici măcar FDA nu poate opri Apple Watch acum


Tim Cook a declarat, acum ceva vreme, că reglementările restrictive ale Administrației pentru Alimentație și Medicamente a Statelor Unite, FDA pentru scurt, aplicate pentru dispozitivele medicale limitează dezvoltarea Apple Watch ca dispozitiv medical. Acest lucru s-a terminat și în curând vor apărea soluții medicale inovatoare.

S-a vorbit despre faptul că Apple a echipat chiar și prima generație, adică Seria 0 de Apple Watch cu senzori atât de preciși încât ar putea permite și identificarea biometrică. Pe atunci, posibilele opțiuni de verificare a venelor și monitorizare a nivelului de oxigen din sânge. Nu după mult timp a apărut și posibilitatea de monitorizare a glicemiei, în plus, opțiuni precum posibilitatea ca Watch-ul să notifice purtătorul la primul semn de infarct miocardic.

Întrebarea este, dacă toate acestea sunt posibile cu senzorii actuali (excluzând monitorizarea glicemiei), atunci de ce nu avem deja aceste funcții în Apple Watch?

Deoarece FDA nu ar permite acest lucru, de aceea.

Pentru a fi mai exacți, ar fi permis acest lucru, doar dacă compania din Cupertino ar fi fost pregătită să supună produsul unei proceduri de testare extrem de strictă și îndelungată. Cu funcțiile pe care Apple dorește să le introducă, dispozitivul ar deveni un dispozitiv medical în ochii FDA, ceea ce înseamnă că reglementări brutale ar fi aplicabile Watch-ului. Este ușor de bănuit de ce firmele de tehnologie nu sunt pregătite să urmeze o procedură care ar putea dura ani întregi, mai ales când chiar și 6 luni de întârziere pot însemna un dezavantaj uriaș în această industrie. Produsul ar fi deja depășit, în momentul în care ar fi lansat.

Din fericire, chiar FDA și-a dat seama de nesustenabilitatea acestei situații și din moment ce tot ei sunt investiți și cu responsabilitatea de a face cât mai mulți oameni conștienți de propria lor stare de sănătate, au decis să modifice reglementările. Ei au introdus un nou proiect denumit Digital Health Innovation Plan (Planul digital de inovare în domeniul sănătății), cu care intenționează să contribuie la dezvoltarea posibilităților tehnologice inovatoare. În consecință, dacă ei stabilesc că un dispozitiv prezintă un risc mai scăzut, acesta nu trebuie să facă obiectul tuturor procedurilor înainte de a fi introdus pe piață.

Regulamentul va rămâne în vigoare în ceea ce privește produsele cu risc sporit și, de asemenea, va monitoriza fiabilitatea produselor cu risc scăzut după lansarea pe piață. Principalul lucru este că acest nou regulament ar putea salva companii precum Apple de mult timp și energie pe care ar fi trebuit să le investească înainte pentru teste.

După aceasta, sperăm să avem dreptul de a spera că următoarele Apple Watch-uri vor avea astfel de funcții care vor putea urmări starea generală de sănătate a utilizatorului nu doar să monitorizeze exercițiile de fitness ale acestuia.

sursa: 9to5mac

MBA finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!