imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

National Geographic a testat camera iPhone 7


Imediat după lansarea noului iPhone, Tim Cook a postat primele fotografii realizate cu acesta. A urmat testarea noilor camere de către un fotograf profesionist de la National Geographic. Atât povestea călătoriei sale, dar și sfaturile și părerile sale despre noul dispozitiv Apple sunt foarte interesante.

Austin Mann, colaborator al National Geographic, a călătorit în Africa pentru a fotografia gorilele de munte, specie pe cale de dispariție care trăiește acolo. Ca echipament de fotografiat și filmat a luat cu el doar noul iPhone 7 Plus, un monopied și un trepied. Dar mai bine să-l lăsăm pe el să ne povestească aventura:

“Sunt fotograful de călătorie Austin Mann și în fiecare an testez noul iPhone într-o aventură pentru a răspunde la două întrebări: care sunt noile caracteristici ale camerei iPhone și cum îmbunătățesc acestea pozele mele?

Anul acesta am folosit și testat iPhone 7 și iPhone 7 Plus în Rwanda. Am urcat pe un vulcan și am fotografiat gorile de munte. Am folosit noul zoom optic, am testat stabilizatorul de imagine în timp ce zburam deasupra pădurii tropicale și mi-am dorit să plouă pentru a putea încerca noua caracteristică water resistant!

A fost superb, iar iPhone 7 a fost la înălțime, ridicându-se la nivelul așteptărilor. Iată sfaturile mele în urma acestei experiențe:

1) Evidențiează-ți povestea cu diferite lungimi focale.

iPhone 7 Plus este echipat cu două camere, una wide-angle cu o lungime focală de 28mm și una telephoto cu o distanță focală de 56mm. Lungimile focale diferite spun povești diferite. O lentilă wide-angle oferă, în general, un sentiment mai bun al locului, în timp ce un teleobiectiv îți oferă mai bine detaliile subiectului. Luați în considerare acest lucru în timp ce fotografiați și experimentați cu ambele camere.

1473769925021

2) Folosește iPhone 7 și după apusul soarelui.

Unele dintre instantaneele mele preferate din ultima săptămână au fost surprinse mult după ce a apus soarele. Nu cu mult timp în urmă, nu aș mai fi folosit iPhone-ul după apus, convins fiind că fotografiile ar fi fost inutilizabile, dar, cu noul senzor și diafragma rapidă (f/1.8), iPhone 7 auto-focusează și capturează instantanee substanțial mai bine chiar și în condiții de lumină scăzută.

boat-lake-kivu-rwanda.ngsversion.1473864483518.adapt_.1190.1

3) Privește înainte.

Fotografia de călătorie se definește prin surprinderea necunoscutului și a spontaneității. Întotdeauna trebuie să te uiți înainte și să iei în considerare utilizarea modului rafală al iPhone-ului, astfel încât să nu ratezi un eveniment atunci când are loc. Noua capacitate de 256GB îți permite să folosești modul rafală tot timpul, fără a-ți face griji despre spațiul de stocare.

Sfat util: Pentru a utiliza modul rafală, apăsați și mențineți apăsat butonul declanșator până când începe rafala.

Mann_iPhone7_gorilla009

4) Cumpără un iPhone deblocat și o cartelă SIM locală. Este, de obicei, de 10 ori mai ieftin.

Comunicarea este foarte importantă în timpul unei călătorii. Telefonul îți permite să faci planuri noi, să suni pe cineva, să cauți ceva pe Google, și multe altele, și poți face toate acestea din mers. În fotografie, acest lucru înseamnă și că datele GPS ale locului unde ai surprins un instantaneu vor fi înregistrate împreună cu fotografia. Noua caracteristică Memories îți permite organizarea fotografiilor în funcție de locație și crearea simplă a unor clipuri video distractive.

Mai târziu, poți vedea pe hartă în Photos exact unde ai capturat imaginile, ceea ce este, de asemenea, de mare ajutor pentru identificarea unor fotografii anume.

iPhone7camerareview-mann-Rwanda09

5) Folosește un trepied ușor.

Un trepied mic, compact, poate fi de mare ajutor și este o modalitate foarte bună de a surprinde time-lapses, imagini în condiții de iluminare redusă și multe altele. Chiar dacă iPhone-ul are acum un stabilizator încorporat, ajutorul suplimentar oferit de un trepied poate fi foarte util, mai ales folosit împreună cu zoom-ul optic al iPhone 7 Plus.

Rețineți că fotografierea folosind o lentilă cu o distanță focală mai mare, cum ar fi zoom-ul optic al iPhone 7 Plus, amplifică mișcarea aparatului foto. Vei vedea, normal de altfel, că va fi mult mai dificil să obții un instantaneu foarte clar în timp ce folosești zoom-ul optic 2x, mai ales atunci când ai lumină slabă sau un teren instabil, cum ar fi un vehicul aflat în mișcare. Pentru a compensa, utilizați un mini-trepied sau folosiți modul rafală. Uneori, trag 20 de cadre în rafală doar pentru a mă asigura că am obținut cel mai clar cadru posibil.

1473837725096

6) Descarcă fotografiile zilnic, dacă este posibil.

Datorită noii caracteristici water-resistant, nu ne vom mai pierde fotografiile din cauza unui accident în urma căruia sfârșești în apă; dar s-ar putea să-l uiți la un hotel sau, mai rău, să-ți fie furat din buzunar, cum am pățit eu în Etiopia. Până la urmă, iPhone-ul poate fi înlocuit, dar fotografiile nu. Nu păstra munca de două săptămâni pentru a o pierde într-un moment.

Dacă nu ți-ai luat laptop-ul pentru că preferi să călătorești cu cât mai puține bagaje, ia în considerare un SanDisk iXpand. Acesta este, de fapt, o unitate USB cu memorie flash care se conectează pe portul Lightning al telefonului, astfel încât să-ți poți descărca rapid și ușor fotografiile în fiecare zi. (n.r. poți folosi produsele Leef iBRIDGE.

Păstrați memoria externă pe care aveți backup-ul și iPhone-ul în bagaje separate ca măsură de siguranță suplimentară.

1473837101211

7) Niciodată nu ești suficient de precaut.

Nu pune iPhone-ul (sau orice alt obiect de valoare) în tavă, atunci când treci prin porțile de securitate. Îl poți pune mai bine într-un buzunar al genții înainte de a-l trece prin aparatul cu raze X. Astfel, ești protejat de a fi, în mod accidental sau intenționat, “separat” de telefonul tău.

foggy-sunrise-rwanda.ngsversion.1473864486043.adapt_.1190.1

8) Folosește punctele forte ale iPhone 7 și rămâi în stare de alertă.

Unul dintre cele mai importante puncte forte ale iPhone 7, ca aparat de fotografiat, este agilitatea. Vă puteți concentra pe găsirea celui mai bun punct de fotografiat un cadru în loc să aveți grija unui echipament greoi. Nu-l îngreunați cu adaptoare inutile pentru obiective dSLR.

Lăsați dSLR-ul acasă și călătoriți cu bagaje cât mai puține și mai ușoare. iPhone 7 nu va înlocui dSLR-ul, dar e foarte puternic și-ți oferă un mod foarte distractiv de a experimenta și de a imortaliza mediul din jurul tău. Va fi o încântare să renunți la încărcătoare, baterii suplimentare, lentile și la trepiedul mare.

Prima astfel de recenzie pe care am făcut-o camerei foto a unui iPhone a fost în 2013 și atunci am urcat pe munții din Patagonia timp de 10 zile fără a avea altceva decât iPhone-ul meu și m-am simțit “ușor ca un fulg” tot timpul! Nu vei regreta.”

Mi s-a părut foarte interesantă și plină de sfaturi utile recenzia acestui fotograf profesionist, asta ca să nu mai vorbim despre fotografiile realizate și, de aceea, m-am gândit că merită să v-o prezint și vouă. Dacă tocmai v-ați hotărât să achiziționați sau să pre-comandați un iPhone 7 sau 7 Plus accesați acest link.

Oricum, pe lângă toate precauțiile menționate deja mai sus, dacă plănuiți să călătoriți în adâncul Africii, vă recomand să vă achiziționați și o asigurare pentru dispozitiv. Cum spunea și autorul recenziei, “niciodată nu ești suficient de precaut”.

sursa: National Geographic

iPhone8_finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!