imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Muzeul de eșecuri inovatoare


Muzeul de eșecuri al Suediei are câteva comori ascunse despre care s-ar putea să nu fi auzit niciodată, dar acestea au dus la unele produse revoluționare. Psihiatrul de 43 de ani, Samuel West este cel care a avut ideea unei colecții de peste 51 de produse inovatoare, dar care au eșuat.

Lumea este plină de eșecuri. Economiile eșuează, politicienii, administrațiile, sportivii, celebritățile, companiile și produsele inovatoare. Acest muzeu suedez prezintă modul în care aceste idei au eșuat și au făcut loc unor afaceri profitabile pentru alții. Există o gamă largă de invenții. de la Ford Edsel, Internetul pre-Internet, telefoanele mobile cu butoane dedicate cumpărăturilor sau postării de tweet-uri, până la Newton, eșecul Apple.

Expoziția creată de Samuel West se află în Helsinbors, Suedia, și spune povestea fiecăruia dintre aceste produse. Motivele din spatele acestor eșecuri variază, iar acest scurt videoclip prezintă unele dintre ele. Credem că nu trebuie să explicăm de ce jocul numit „Trump the game” s-a dovedit a fi un eșec. Dar există câteva obiecte cu adevărat unice, cum ar fi Teleguide, care ar fi trebuit să fie Internetul înainte de Internet. Puteți căuta numere de telefon dintr-o bază de date și le puteți apela cu ajutorul telefonului aflat în partea de sus a ecranului. Genial.

Tot așa și alte idei care și-au anticipat epoca și au costat foarte mult, și au fost sortite eșecului. Au existat o mulțime de produse Apple care s-au scufundat în uitare în acest fel. Prototipurile timpurii ale telefoanelor inteligente au avut abordări diferite. Twitter Peak ar fi fost folosit doar pentru a posta tweet-uri și costa 200 de dolari. Amazon a lansat telefonul numit Fire cu un buton de cumpărături dedicat, fără a lua în considerare nevoile clienților.

Știm că între 80 și 90% din proiectele inovative eșuează și nu ați auzit niciodată de ele și dacă putem face ceva cu aceste eșecuri, cel mai bine este să învățăm din ele „, a declarat West.

Răsăritul erei digitale a afectat nu numai piața de telefonie ci și pe cea a calculatoarelor, dar ne-a schimbat și preferințele privind consumul de conținut. Ne-am mutat de la casetele VHS la CD-uri și DVD-uri. Dar și acestea sunt, de asemenea, istorie acum. DIVX a fost un format DVD cu mecanism de auto-distrugere, care se auto-distrugea la 48 de ore după vizionare. Cumpărai ceva care era utilizabil numai pentru o anumită perioadă de timp. Chiar și benzile VHS pe care le închiriai erau mai practice și ecologice. Nu este o surpriză faptul că toată lumea detesta DIVX și nu s-a răspândit la scară largă.

Masca de față care funcționează cu electroșocuri a fost doar cireașa de pe tort. Cine ar folosi ceva de genul ăsta ?! Aceste produse nefericite nu au fost 100% nereușite. Ideea esențială a acestui muzeu este de a arăta unde dezvoltarea acestor dispozitive a luat-o într-o direcție greșită. Puteți găsi și un Apple Newton în muzeu, pe care îl putem numi o implementare într-adevăr foarte timpurie și nefericită a iPhone-ului și iPad-ului.

Dacă aveți ocazia să vizitați această expoziție, nu o ratați. Vă putem garanta că nu veți fi dezamăgiți.

sursa: The Verge

MBA finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!