cover

Microsoft micșorează spațiul de stocare OneDrive pentru utilizatorii Office 365

#Noutăți
2015. 11. 03.

Microsoft a anunțat aseară că a făcut modificări serviciilor sale de stocare în cloud OneDrive. Compania a motivat modificările spunând că “ În loc să punem accentul pe scenarii extreme de backup, vrem să rămânem concentrați pe livrarea unor servicii care să ofere experiența de productivitate și colaborare majorității utilizatorilor OneDrive.”

Aceste modificări sunt:

  • nu vom mai oferi spațiu nelimitat de stocare abonaților Office 365 Home, Personal, sau University . Începând de acum aceste abonamente vor include 1 TB spațiu de stocare OneDrive.
  • abonamentele plătite de 100 GB și 200 GB vor dispărea ca opțiune pentru noii utilizatori și vor fi înlocuite de planuri, la începutul lui 2016 cu un plan de 50 GB pentru 1,99 $.
  • spațiul gratuit OneDrive va fi redus de la 15 GB la 5 GB pentru toți utilizatorii noi și vechi. Spațiul suplimentar de 15 GB pentru stocarea pozelor va fi oprit. Aceste modificări vor debuta la începutul anului 2016.

Ca pași pentru a înlesni tranziția pentru clienți vor întreprinde următorii pași:

  • dacă sunteți deja abonat Office 365 și ați ocupat mai mult de 1 TB spațiu veți fi anunțat despre modificare și veți putea păstra spațiul suplimentar pentru încă 12 luni.
  • dacă sunteți abonat Office 365 și nu mai sunteți satisfăcut de serviciile oferite veți primi înapoi o parte din bani. Pentru mai multe detalii puteți accesa acest link.
  • dacă folosiți mai mult spațiu de stocare decât cei 5 GB disponibili gratuit, veți putea avea acces în continuare la toate fișierele pentru cel puțin 12 luni după ce aceste modificări vor deveni efective la începutul anului 2016. În plus puteți revendica un an gratuit de abonament Office 365 care include 1 TB spațiu de stocare OneDrive.
  • clienții actuali ce au abonamente OneDrive (precum cele de 100 sau 200 GB) nu vor fi afectați de aceste modificări.

Mai multe informații pot fi găsite aici.

sursa: OneDrive blog