imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Mekorama: regăsești plăcerea de a juca un puzzle game adevărat


Nu știu dacă vă mai amintiți despre Monument Valley, jocul care a câștigat multe premii și mulți admiratori. Ei bine, Mekorama, un joc lansat recent, este aparent inspirat din jocul de succes al celor de la studioul independent Ustwo.

Roboțelul B care este și logo-ul Mekorama
Roboțelul B care este și logo-ul Mekorama

Este vorba de un joc de tip puzzle în care trebuie să ghidezi micuțul roboțel pe nume B să completeze fiecare nivel reușind să ajungă la ieșirea fiecărei diorame. Povestea se desfășoară tot într-o lume interactivă, în care poți mișca sau roti diferite elemente pentru a atinge scopul final. Mekorama are o grafică foarte simplă, dar frumoasă, iar muzica este plăcută, adaptându-se evenimentelor din joc. Astfel, jocul reușește să te captiveze foarte ușor.

Mai jos găsiți filmul de prezentare al aplicației:

Am menționat câteva dintre asemănările dintre cele două jocuri, dar nu trebuie înțeles greșit: Mekorama nu este o „copie” a mult-premiatului Monument Valley, ci este mai degrabă un joc bazat pe un concept similar. Spre deosebire de cel lansat in 2014, în acest joc lumea imaginată de dezvoltatorul Martin Mangi este foarte colorată și nu sunt folosite iluziile optice. Un alt avantaj, foarte interesant aș zice, este faptul că îţi poți crea propriile niveluri, ceea ce elimină practic orice limite. Inițial, jocul vine cu 50 de diorame prin care te provoacă să treci, dar autorul promite să revină cu multe actualizări și niveluri suplimentare.

mekorama_1 mekorama_2

Interesantă este și decizia dezvoltatorului de a oferi gratuit Mekorama, lăsând la latitudinea utilizatorilor dacă doresc să sprijine autorul cu sume precum 0,99, 1,99 sau 3,99 euro.

Cerințele de sistem sunt minimale, fiind necesar iOS 6 sau mai nou, iar aplicația este disponibilă pentru iPhone și iPad.
Pagina jocului o găsiți aici, iar pentru a îl descărca accesați acest link.

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!