imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Mai mult de 90% din produsele „originale” Apple vândute pe Amazon sunt false


Apple a achiziționat încărcătoare și cabluri, vândute că fiind originale pe Amazon, dar a descoperit că aproape 90% dintre acestea erau contrafăcute. Se pare că produsele au fost vândute direct de Amazon. Toate produsele descoperite ca fiind contrafăcute au fost retrase de la vânzare, iar Apple dă în judecată compania care le produce.

În argumentare procesului, Apple spune că Mobile Star a imprimat logo-ul Apple pe cabluri și încărcătoare, care „prezintă un risc semnificativ de supraîncălzire, incendiu și șoc electric”. Tot în cadrul acțiunii legale se precizează și că toate aceste produse au fost vândute pe Amazon ca produse originale Apple.

Apple precizează că a achiziționat produsele și doar ulterior a informat Amazonul de faptul că acestea erau false. Ulterior, Amazon a identificat ca sursă a produselor contrafăcute compania Mobile Star.

Apple a cumpărat recent adaptoare de alimentare și cabluri de sincronizare care erau vândute direct de Amazon.com – nu de un vânzător terț – și a stabilit că acestea erau contrafăcute. Amazon.com a informat Apple că Mobile Star era sursa majorității produselor Apple contrafăcute […] Produsele contrafăcute, ca cele furnizate de Mobile Star, prezintă o amenințare imediată la adresa siguranței consumatorilor deoarece, spre deosebire de produsele Apple originale, nu sunt supuse testelor de siguranță impuse de industrie și sunt construite prost cu componente inferioare sau chiar lipsă, cu un design defectuos și cu o izolare electrică inadecvată. Aceste produse contrafăcute pot să se supraîncălzească, să ia foc și să provoace șocuri electrice mortale consumatorilor în condiții normale de utilizare.

Ceea ce este cu mult mai îngrijorător este faptul că deși tag-ul „Fulfillment by Amazon” oferă consumatorilor încredere că produsele comandate vor fi livrate, acesta nu îi asigură pe clienți că produsele sunt originale.

Pe parcursul ultimelor 9 luni, Apple, ca parte a eforturilor sale de a-și proteja brandul, a cumpărat peste 100 de dispozitive iPhone, încărcătoare și cabluri, vândute ca originale de vânzătorii de pe Amazon.com și livrate prin intermediul programului „Fulfillment by Amazon”

se mai menționează în cadrul argumentării procesului.

Accesoriu Apple contrafăcut vândut pe site-ul Amazon (sursa: Patently Apple)
Accesoriu Apple contrafăcut vândut pe site-ul Amazon (sursa: Patently Apple)

Apple argumentează că îi este deteriorată reputația atunci când clienții cumpără așa zisele produse originale, care, în mod evident, nu performează cum ar trebui sau care, mai rău, se dovedesc a fi periculoase. Apple dorește ca Mobile Star să înceteze vânzarea produselor contrafăcute, distrugerea acestora și daune de 2 milioane de dolari per tip de produs.

Review al unui produs Apple contrafăcut (sursa: Patently Apple)
Review al unui produs Apple contrafăcut (sursa: Patently Apple)

Amazon a spus într-un comunicat că are „zero toleranță” pentru falsificatori pe site-ul său și că urmărește „răufăcătorii” în mod agresiv.

Reprezentanții Mobile Star nu au comentat, notează Bloomberg.

sursa: Bloomberg, 9To5Mac

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!