imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Magnet: o aplicație de neprețuit pentru aranjarea ferestrelor (reducere)


Am găsit aplicația perfectă pentru aranjarea ferestrelor, pe Mac. Este mult superioară chiar și soluției native din Windows de gestionarea ferestrelor. Acesta va fi aplicația ta favorită dacă tragi de ferestre tot timpul pentru a le redimensiona și aranja pe ecran.

Dacă începeți să vă întrebați prietenii despre ce lucruri li se par un pic mai greu de făcut, atunci când se adaptează pentru prima oară la un Mac, unul dintre primele lucruri de pe această listă va fi modul dificil de aranjare a ferestrelor, comparativ cu Windows. Chiar dacă modul Full Screen este o soluție foarte bună în macOS, este foarte adevărat și că este, în principiu, singura funcție de aranjare a fereastrelor. Da, începând de la El Capitan, a apărut și funcția Split View, care ajută în aranjarea ferestrelor, dar aceasta este o caracteristică care ar fi trebuit să facă parte din orice sistem de operare încă din 1976.

Ceea ce le lipsește tuturor, este posibilitatea de a organiza mai multe ferestre de dimensiuni diferite una lângă cealaltă într-un mod rapid și rapid, eventual mai multe deodată dacă se poate. Până acum am folosit o aplicație numită Spectacle, pentru a rezolva această problemă: mai întâi pentru că este gratuită, și apoi, pentru că este literalmente foarte ușor de folosit, propriu zis nu trebuie să faci nimic după instalare, ea își va face treaba în liniște în background. Cu toate acestea, două probleme au apărut în legătură cu această aplicație: a trebuit să învețăm combinații de taste pentru a o folosi, iar ferestrele nu mai reveneau în mod automat înapoi la dimensiunea lor originală. Deci, dacă ai redimensionat o fereastră de Finder pe toată marginea din dreapta a ecranului, când nu mai dorești asta va trebui să redimensionezi manual fereastra înapoi la un dreptunghi orizontal dintr-un unul vertical.

Rezultatul a fost că singurul lucru la care am folosit această aplicație a fost pentru aranjarea ferestrelor la mijlocul ecranului prin simpla apăsare a unui buton. După toate acestea, acum, am găsit alternativa. Aplicația găsită în App Store oferă o soluție atât de bună încât m-am gândit că ar fi bine să o împărtășesc și cu voi, asta mai ales pentru aceia dintre voi care au căutat o aplicație de genul acesta.

Magnet este o soluție uimitoare din mai multe motive. Iată o listă cu unele dintre cele mai importante, și nu neapărat în această ordine:

● Poți redimensiona ferestrele prin glisarea-le lor până la marginile laterale ale ecranului, la fel ca în Windows.
● Poate gestiona o mulțime de combinații de poziții: jumătate și jumătate, trei în unu, patru într-unul, o treime și trei treimi, ecran complet, etc Poți redimensiona ferestrele în orice fel dorești.

● Ferestrele se redimensionează automat, la dimensiunile originale, îndată ce le tragi din poziția aleasă.
● Poți utiliza combinații de taste, dar, de asemenea, poți controla aplicația folosind pictograma din bara de meniuri.

● Are o descriere bună în App Store completată de imagini frumoase și relevante. Poate părea un detaliu mic, dar de cele mai multe ori știi că ai de-a face cu o aplicație de bună calitate din momentul în care o vezi pentru prima dată în App Store.
● Pictograma din bara de meniu este de asemenea frumoasă. Este o pictogramă pe care o ai mereu în fața ta și de aceea este important că pictograma Magnet este frumoasă și se potrivește cu celelalte.
● Aplicația este suficient de inteligentă încât să nu se încurce cu funcționalitatea Hot Corners.

● Este actualizată frecvent, comparativ cu alte aplicații pentru aranjarea ferestrelor: ultima ei actualizare a apărut pe 14 februarie 2017 și nu în 2015.

Un obiectiv ascuns pentru acest gen de aplicații pentru Mac este acela de a face tot ce poate face Windows-ul, dar pe un Mac. Ei bine, Magnet le întrece pe toate, de departe: acesta este tipul de soluție pe care ne-am aștepta să o vedem de la Apple. Nici măcar nu am menționat cea mai bună caracteristică încă. Aplicația este disponibilă pentru descărcare și instalare le prețul de doar 0.99 euro, în locul prețului inițial de 5 euro, pentru un timp limitat, așa că, dacă vă preocupă subiectul, puteți obține o soluție foarte bună pentru euro-ul cheltuit.

iPadFinantare_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!