imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

“Magic” la puterea a 3-a: Keyboard, Mouse 2 şi Trackpad 2


Magic este cuvântul potrivit atunci când îmbunătățești ceva care este deja suficient de bun. Dacă mai bun nu se poate … îl facem “magic”. Astfel se explică evoluția setului de periferice Apple cu care suntem obișnuiți de mai bine de 6 ani, care încă funcționează foarte bine, dar avea nevoie de un “refresh”.
Apple Wireless Keyboard, Magic Mouse și Magic Trackpad, sunt cele trei periferice principale și singurele wireless produse de către compania din Cupertino, de asemenea și singurele care se integrează foarte bine cu toate sistemele Mac, OSX recunoscându-le instantaneu, iar setările ne permit să le folosim la capacitate maximă, fie că vorbim de mobilitate fie că vorbim de gesturile disponibile la Magic Mouse și Magic Trackpad. De asemenea nu este necesară ocuparea unei mufe USB cu un dongle, deoarece conexiunea Bluetooth se realizează foarte ușor între Mac și periferice.

Acestea fiind spuse, a fost momentul să evolueze, autonomia crescând, design-ul devenind mai slim și noi sisteme și tehnologii au fost implementate, însă nu s-a făcut rabat de la calitatea materialelor folosite, Apple optând tot pentru aluminiu și plastic de bună calitate, așa cum vom explica în următoarele paragrafe.

Magic Keyboard

Dacă mouse-ul și trackpad-ul erau deja magice, acum şi tastatura Apple Wireless Keyboard a devenit Magic Keyboard, și odată cu schimbarea denumirii, suferă și câteva modificări hardware.

p4

În schimbul acelor două baterii folosite pentru alimentare, acum avem un acumulator încorporat, care se încarcă cu ajutorul cablului lightning inclus în pachet. Acumulator care ne poate oferi o autonomie de mai bine de o lună, după doar două ore de încărcare.

Pe lângă acest lucru, mecanismul de apăsare al tastelor a fost modificat, fiind preluat sistemul “fluture” de la nu de mult lansatul Macbook 12 inch, oferind o experiență superioară de apăsare față de precedenta generație. Cu alte cuvinte a fost îmbunătățită cu până la 33.3% stabilitatea tastelor pentru a spori confortul, oferind o cursă mai mică de apăsare și reducând intensitatea sunetului produs de tastare.

Având un design plat, întreaga tastatura este mai stabilă, putând fi utilizată pe orice suprafață fără bătăi de cap și per total a devenit mult mai subțire decât generația anterioară.

Magic Mouse 2

Cunoaștem foarte bine Wireless Magic Mouse, cu design slim și foarte ușor, cu întreaga lui suprafață tactilă, și capabil să înțeleagă gesturi pentru a ne ușura munca în fiecare zi.

p3

Și totuși, odată cu Magic Keyboard și mouse-ul primește un upgrade, dar mai puțin vizibil. Este vorba tot despre un acumulator încorporat în locul acelor două baterii care necesitau schimbare la generația anterioară.

Autonomia este similară cu cea a tastaturii, însă o încărcare de două minute prin cablul lightning inclus ne oferă o autonomie de 9 ore de lucru.

Odată cu eliminarea bateriilor standard, Magic Mouse 2 a devenit mai ușor, iar rezistența la frecare este mai mică, oferind o experiență de utilizare lipsită de efort.

Magic Trackpad 2

Generația anterioară de Magic Trackpad ne-a oferit o gamă de gesturi ceva mai mare decât a mouse-ului și fiind integrat și în Macbook-uri, trebuie să recunoaștem că ne scapă de grija unui mouse, suplinind cu mult succes un asemenea dispozitiv.

Magic Trackpad 2 a fost îmbunătățit, primind cel mai mare upgrade dintre aceste trei periferice nou lansate.

p2

În primul rând a crescut în dimensiuni, mai exact în lățime, suprafața fiind mărită cu 29%, mai mult spațiu însemnând mai multă ușurință în utilizare. Împarte și același design cu tastatură, acum fiind plat în partea de jos și mult mai subțire.

După același șablon, ca și perifericele de mai sus, trackpad-ul a primit un acumulator, care se încarcă de asemenea printr-un cablu lightning inclus în pachet, și durata de încărcare de 2 ore duce la o autonomie de peste o lună, ca și în cazul Magic Keyboard și Magic Mouse 2.

Cel mai important upgrade îl consider implementarea Force Touch, tehnologie pe care o regăsim la trackpad-ul integrat în Macbook 12 inch și Macbook Pro Retina, lucru care ne permite să interacționăm cu Mac-ul nostru într-un mod nou, fără un click fizic, ci printr-o simulare cu ajutorul unui motor taptic, permițându-ne să accesăm meniuri care ne erau necunoscute până acum, sau să efectuăm apeluri mult mai ușor la numerele de telefon pe de site-uri. Profunzimea cu care apăsam, sau puterea exercitată pe suprafața trackpad-ului ne ajută să navigăm mult mai ușor.

Putem sări peste rubrica pro și contra, sau ce e ok și ce nu, deoarece toate îmbunătățirile sunt menite să perfecționeze aceste periferice care erau de ani de zile poate cea mai bună soluție de a interacționa cu un Mac, iar cu noile generații, interacțiunea devine mai ușoară și ne scapă de grija înlocuirii și reciclării bateriilor uzate.

Poate totuși ar fi un lucru “pe jumătate contra”, în ceea ce privește tastatura, unii dintre utilizatori cred că ar fi fost de dorit să beneficieze de taste iluminate, însă probabil ar fi înjumătățit autonomia, lucru care nu ne-ar fi avantajat.

În concluzie, perifericele au devenit mai practice, mai ușor de folosit, mai durabile în timp, neavând părți în mișcare, sau riscul ca bateriile folosite să corodeze metalul, mai confortabile, păstrând calitatea construcției specifică companiei din Cupertino, deci sunt din ce în ce mai dorite de utilizatorii Apple și nu numai, rămânând cel mai bun și simplu mod de a interacționa cu Mac-ul favorit.

MBA finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!