imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Logo-ul Apple care s-a întors cu susul în jos


Apple este cunoscută pentru accentul pe care-l pune pe design și pe proiectarea propriilor portabile și telefoane mobile până la ultimul șurub, pe cont propriu. Deci, cum s-a putut întâmpla ca logo-ul Apple să fie invers pe laptopurile deschise pentru o lungă perioadă de timp? A fost un accident? Sau designerii Apple nu au fost suficient de atenți? Chiar a fost o greșeală?

La fel ca multe alte lucruri nebunești de la Apple, acesta provine de pe vremea lui Steve Jobs. După dispariția legendarului CEO, au apărut multe anecdote, iar povestea logoului inversat a fost publicată mai întâi de Joe Moreno, care a petrecut 9 ani lucrând la Apple în era lui Steve Jobs.

Angajații Apple au fost surprinși de vederea mărului cu susul în jos pe care l-au întâlnit când și-au deschis laptop-urile. În acel moment, compania avea propriul forum intern unde se puteau pune întrebări. Acesta a fost una dintre ele.

Logo-ul stătea normal când portabilul era închis dar când îl deschideai se întorcea pe dos. Dacă doreai ca mărul să stea corect când laptopul este pornit, trebuia să-l rotești 180 °, așa cum se întâmplă acum. Designerii au evaluat problema, dar decizia a fost luată de Steve Jobs. Așa au fost lansate PowerBook-urile din anii ’90 cu mărul inversat.

Ei spun că Steve Jobs a dorit acest lucru pentru a oferi utilizatorului o mai bune experiență în utilizare. El a luat această decizie pe baza faptului că proprietarii fiecărui laptop văd mărul doar atunci când laptopurile sunt închise. Timpul a trecut, iar mărul s-a îndreptat brusc în direcția cea bună. Desigur, această decizie a fost din nou luată de Jobs, care s-a întors la Apple după câțiva ani.

Nu știm cu siguranță care a fost motivul acestei schimbări. S-ar putea să se fi datorat faptului că Apple a fost destul de popular la Hollywood și mărul cu capul în jos nu arăta la fel de bine pe marele ecran. Un articol Bloomberg a confirmat deja această teorie și a spus că Apple a luat această decizie din cauza presiunii producătorilor de film. Aceștia au urât atât de mult mărul inversat încât nu le-a fost frică să pună un autocolant peste el pentru a-l schimba în direcția corectă.

Există câteva lucruri amuzante despre relația dintre Apple și filme. Zvonurile spun că numai personajele pozitive foloseau produsele Apple pe ecran, iar cele negative foloseau ceva diferit. În seria 24, ei chiar i-au dezvăluit pe trădători … cei care foloseau produse Microsoft. Tom Cruise a utilizat de asemenea Mac-uri pentru a salva lumea de câteva ori, la fel ca Jeff Goldblum cu PowerBook-ul său în Independence Day. Asta chiar i-a inspirat pe cei de la Apple să creeze o reclamă despre el.

Acum putem spune că Apple are puterea de a salva lumea.

sursa: Wired

iPadFinantare_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!