imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Lisa Jackson, vicepreședinte Apple, vizitează The Barefoot College din India


În timp ce CEO-ul Apple Tim Cook se întâlnea cu prim-ministrul indian Narendra Modi, Lisa Jackson, vicepreședintele diviziei care se ocupă de dezvoltarea proiectelor ce protejează mediul, se află la rândul său în India.

Din poziția de administrator al Agenției de Protecție a Mediului din Statele Unite, Jackson a venit la Apple, unde a fost numită vicepreședinte pe inițiative de mediu. Rolul său în inițiativele sociale îi va permite să ghideze eforturile Apple în ceea ce privește grija față de mediu, programele de politici educaționale, munca în domeniul accesibilității produselor, precum și cea în domeniul afacerilor guvernamentale la nivel mondial, a precizat Apple.

Aflată în India, Jackson a vizitat Tilonia, în districtul Ajmer al Rahasthanului, casa Colegiului Barefoot. Fondat de către activistul Sanjit „Bunker” Roy, The Barefoot College ajută comunitățile să aibă acces la apă, educație și susținere astfel încât să poată prelua controlul asupra vieții lor și asupra bunăstării comunității. Colegiul folosește iPad-uri și Mac-uri în procesul de educație, în ciuda faptului că are un buget redus.

Conform site-ului de ştiri „The Better India”, Apple India a donat la începutul anului 20 de iPad-uri acestui colegiu în cadrul căruia, printre altele, femei fără pregătire, de la țară, învață să asambleze și să fabrice lămpi solare (de aici și porecla acestora, „the solar mamas”). În plus, Apple a donat 10 Mac-uri pentru ca cei de la The Barefoot College să poată fi alfabetizați din punct de vedere digital.

La cursuri participă în mare parte femei care vor să învețe și au un interes sporit față de tehnologie, în special în cea legată de energia solară. Așa numitele „mame solare” sunt instruite să devină ingineri solari și sunt responsabile de gestionarea instrumentelor, de construirea unor lanterne solare, dar și de înființarea unor ateliere de reparații ale produselor solare și electronice.

Lisa Jackson s-a întâlnit cu aceste femei care au curajul şi voinţa de a-şi depăși condiția şi a împărtășit vizita sa cu followerii de pe Twitter, precizând că experiența sa a fost „impresionantă” și că e uimitor că a reușit să le cunoască pe „mamele solare” și să vadă iPad-urile în acțiune.

sursa: AppleWorld, 9to5Mac

iPhone8_finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!