imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Liga americană de baseball va folosi tablete iPad Pro


Apple și Liga americană de baseball (Major League Baseball) au încheiat un parteneriat prin care gigantul mondial al IT-ului va furniza fiecărei echipe tablete iPad Pro pentru a ajuta antrenorii să-și creioneze mai bine strategiile.

În acest fel, tehnicienii vor avea la dispoziție, prin intermediul unei aplicații speciale, MLB Dugout, statistici legate atât de sezonul curent, cât și de cele precedente, de modul în care un jucător ar putea lovi mingea, precum și înregistrări video din jocurile anterioare.

“De când am început să practic acest sport, în urmă cu 25 de ani, schimbarea cea mai importantă a fost apariția și predominanța analizei”, spune directorul executiv al MLB, Rob Manfred. “Aceasta afectează modul în care judecăm jucătorii, felul în care se iau deciziile pe teren și modul în care fanii apreciază jocul”, a declarat Manfred.

Acordul dintre Apple și MLB vine în momentul ridicării unei interdicții mai vechi legată de utilizarea laptopurilor, a tabletelor și a telefoanelor smartphone în zona băncii de rezerve.

„Nu doar că am înlocuit clipboard-urile cu tablete, dar îi și ajutăm să facă lucruri care înainte erau imposibile”, a afirmat Phil Schiller, senior vice president pentru marketing. Spre exemplu, jucătorii care voiau să vadă o înregistrare video cu lansatorii și prinzătorii din meciuri precedente trebuiau să facă un drum până la vestiar.

Apple și MLB au ajuns la acest acord la 3 ani după ce un parteneriat similar, în valoare de 400 de milioane de dolari, a fost semnat între National Football League și Microsoft Corp, colaborare în urma căreia echipele au primit tablete Surface Pro. În cazul de față, cele două părți nu au oferit detalii legate de cifrele convenite prin acest acord.

Vestea semnării acestei înțelegeri ar putea propulsa vânzările iPad care s-au confruntat cu probleme în ultima vreme. „Unul dintre principalele motive pentru care căștile Beats sunt atât de populare este faptul că sunt folosite de atleți”, arată Matt Powell, analist la firma NPD Group Inc.

Spre deosebire de condițiile acordului semnat între Microsoft și NFL, echipele de baseball nu vor fi obligate să expună tabletele Apple în timpul jocurilor sau antrenamentelor. Datele stocate pe iPad-uri vor fi proprietatea fiecărei echipe, nu vor fi extrase dintr-o bază de date la nivel de ligă.

sursa: Wall Street Journal, Mac4Ever

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!