legoApple_cover

LEGO anunță că înlocuiește PC-urile angajaților cu Mac-uri

#Noutăți
2016. 10. 21.

LEGO a anunțat că a introdus un program prin care toate PC-urile angajaților producătorului de jucării vor fi înlocuite cu Mac-uri. Lovitura este cu atât mai dură pentru producătorii de PC-uri clasice cu cât vine la doar câteva ore după ce IBM a publicat un studiu în care afirmă că gestionarea unui computer obișnuit este de trei ori mai scumpă decât a unui Mac.

Anunțul a fost făcut de inginerul pentru infrastructuri al LEGO, Michael Loft, în cadrul Jamf Nation User Conference care se desfășoară în Minneapolis.

LEGO_logo.svg

Acesta a precizat că în cadrul companiei sunt puse în funcțiune, în fiecare săptămână, circa 1.300 de Mac-uri în diferitele filiale ale LEGO, care vor deservi cei 14.000 de angajați cu normă întreagă din Statele Unite ale Americii și din Asia.

Michel Loft a justificat această decizie drastică prin cererea angajaților companiei. În urma creșterii numărului de astfel de solicitări, departamentul IT a efectuat un studiu și a ajuns la concluzia că angajații ar fi mai productivi dacă vor utiliza dispozitive Mac în locul computerelor pe care lucrează în prezent.

Potrivit LEGO, o serie de angajați ai companiei, dar în special designerii și dezvoltatorii din sediul central din Danemarca folosesc deja circa 700 de dispozitive Mac. Un rol crucial în decizia de a trece la Mac-uri l-a constituit și productivitatea acestor angajați.

17449854582_68bec18ac4_o

LEGO a luat această decizie în ciuda costului pe care îl presupune pentru companie trecerea la Mac-uri. Producătorul de jucării a apreciat că se justifică folosirea dispozitivelor Mac deoarece generează mai multă productivitate, o satisfacție mai mare a angajaților dar și o scădere semnificativă a costurilor cu mentenanța pe care le presupun actualele PC-uri.

sursa: CCT News