imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

La ce ne putem aștepta din partea Apple mâine 7 septembrie?


Mâine va avea loc evenimentul pe care Apple l-a anunțat deja de ceva vreme. Toată lumea se întreabă ce produse vor fi anunțate. Ce hardware nou, ce software? Ca de obicei încercăm să sumarizăm pentru voi cele mai importante și cele mai plauzibile discuții.

Mai întâi câte ceva despre locația evenimentului. Acesta va avea loc în Bill Graham Civic Auditorium din San Francisco, acolo unde a avut loc și WWDC2016. Clădirea a fost deja pregătită pentru a-și primi vizitatorii.

Acum, trecând la lansările mult așteptate de produse, cel mai previzibil anunț este acela legat de iminenta lansare a unui nou model de iPhone. Toată lumea a căzut de acord că acesta se va numi iPhone 7 și așa îi vom spune și noi mai departe. Mai jos enumerăm cele mai importante și mai vehiculate caracteristici pe care acesta le va avea:

iphone-7_camera

iPhone 7 – iPhone 7 Plus

 • Un design nou. Se pare că vor dispărea inesteticele benzi de antenă de pe spatele noului smartphone.
 • Este de așteptat să apară o nouă culoare, indiferent că aceasta va însemna sau nu dispariția uneia vechi. Noul negru a stârnit deja valuri de entuziasm în rândurile utilizatorilor.
 • Cameră foto îmbunătățită, cu stabilizare optică la toate modelele, un senzor mai bun, deci o calitate a imaginii îmbunătățită. Se vorbește de asemenea despre prezența a două camere pe modelul iPhone 7 Plus.
 • Dispariția jack-ului, rămânând astfel posibilitatea de a conecta căștile fie pe portul Lightning fie prin Blue Tooth.
 • Legat și de punctul de mai sus se discută despre eventuala etanșeizare a telefonului, făcându-l rezistent la apă. Nu știu dacă s-a reușit deja acest lucru, dar în mod cert la Apple se lucrează în această direcție și dacă această caracteristică nu va apărea la acest model, în mod cert ea va fi prezentă cât de curând.
 • Un procesor nou, A10, mai rapid, mai performant.
 • Un procesor LTE mai rapid.
 • Capacități de 32, 64 și 256 GB
 • Buton Acasă 3D Touch.
 • Posibilitatea de a utiliza Apple Pencil împreună cu iPhone-ul.
iphone7also

O altă actualizare mult așteptată și discutată este aceea a Apple Watch. Lansat în aprilie 2015 este de așteptat ca și acesta să fie “reînnoit”.

Apple Watch 2

 • Un nou design care reduce grosimea carcasei dar care să asigure compatibilitatea cu modelele de curele actuale.
 • Un nou procesor mai rapid.
 • O îmbunătățire a autonomiei bateriei.
 • Apariția unui modul GPS integrat care să asigure o mai mare independență a dispozitivului de iPhone.
 • Barometru.
 • Noi senzori chiar mai preciși decât cei din precedentul model.
 • Curele noi.
applewatch22

Este de așteptat ca și gama de portabile de la Apple să aibă parte de o actualizare. Cel mai probabil vor fi folosite noile procesoare Skylake de la Intel și se mai vorbește despre apariția unei benzi tactile programabile OLED deasupra tastaturii, dar este puțin probabil ca acestea să apară pe scena evenimentului de mâine. La fel, dacă vorbim despre gama iPad, mai ales despre iPad Pro, modelul cu diagonala de 12,9 inchi are deja un an de la lansare fiind un candidat destul de bun pentru o reîmprospătare, dar pe de altă parte modelul de 9,7 inchi are doar aproximativ 6 luni și în aceste condiții este destul de puțin probabil ca mâine să fie anunțat vreun model nou.

Am ajuns și la capitolul sotfware iar aici, după cum am fost anunțați deja de la WWDC 2016 vor fi lansate noi versiuni pentru toate sistemele de operare Apple. Astfel, este foarte posibil ca iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 și tvOS 10 să fie lansate cu această ocazie. În ceea ce privește sistemele de operare cele mai importante caracteristici noi vor fi cele deja anunțate în cadrul evenimentului de la începutul verii.

Acestea fiind spuse să mai precizăm cum poți urmări live evenimentul.

Dacă ești utilizator de iPhone, iPad sau iPod touch care rulează iOS 7 sau o versiune mai recentă, poți accesa direct pagina apple.com cu ajutorul Safari-ului și de acolo vei putea accesa stream-ul live.

Utilizatorii Mac pot viziona live on-line evenimentul, dacă folosesc Safari 6.0.5 sau o versiune mai nouă instalată pe o versiune OS X 10.8.5 (Mountain Lion pentru aceia care țin minte numerele corespunzătoare diferitelor versiuni) sau mai recentă.

Dacă ai o a doua sau a treia generație Apple TV (2010 sau mai târziu), este necesar să te asiguri că acestea rulează versiunea 6.2 de software pentru a putea accesa aplicația de vizualizare live. În cazul în care ai o a patra generație Apple TV (2015 sau 2016), atunci vei putea viziona evenimentul fără a fi nevoie să îți faci nici un fel de griji.

Ne vedem mâine seară la ora 20:00 (ora României)!

iPad Pro Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!