imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Kanye West cere Apple să cumpere Tidal


Kanye West este cunoscut pentru modul său “direct” de comunicare. Acesta a stârnit valuri în media online atunci când le-a cerut lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, și lui Larry Page, unul dintre fondatorii Google, să investească un miliard de dolari în ideile sale, sau atunci când a declarat că ultimul său album “The Life of Pablo” nu va fi niciodată disponibil în Apple Music pentru ca apoi albumul să fie disponibil în serviciul de streaming de la Apple.

Mark Zuckerberg, investește 1 miliard de dolari în ideile lui Kanye West … Îți place hip-hop-ul, îmi iubești arta … Sunt artistul tău preferat, dar mă vezi sufocându-mă și doar asculți albumul meu la tine acasă … sunt Disney al acestei generații … Vreau să creez lucruri uimitoare pentru această lume … eu nu am suficiente resurse pentru a crea ceea ce pot … Mark, eu îți cer în mod public ajutor … Voi toți din San Fran (n.r. San Francisco) ascultați muzică rap acasă, dar nu ajutați niciodată artiștii adevărați … mai degrabă deschideți o școală în Africa de parcă asta ar ajuta cu adevărat țara … dacă vrei să ajutați … ajutați-mă pe mine …

Sâmbătă, Kanye a postat din nou mesaje pe twitter. De această dată el a cerut Apple să cumpere Tidal, serviciul de streaming de muzică deținut în cea mai mare parte de Jay-Z, dar la care și West precum și alți câțiva artiști(Beyoncé, Daft Punk, Alicia Keys, Madonna, Nicki Minaj, Chris Martin, Rihanna, Usher, Jack White și alții) au cote de participație.

This Tidal Apple beef is fucking up the music game.
— KANYE WEST (@kanyewest) July 30, 2016

I need Tim Cook Jay Z Dez Jimmy Larry me and Drake Scooter on the phone or in a room this week!!!
— KANYE WEST (@kanyewest) July 30, 2016

Fuck all this dick swinging contest. We all gon be dead in 100 Years. Let the kids have the music.
— KANYE WEST (@kanyewest) July 30, 2016

Apple give Jay his check for Tidal now and stop trying to act like you Steve.
— KANYE WEST (@kanyewest) July 30, 2016

Sunt de ceva vreme deja zvonuri despre o posibilă negociere între cele două companii pentru ca Apple să achiziționeze serviciul de streaming competitor. Nu atât numărul de utilizatori ar recomanda această achiziție, Tidal având doar aproape 4 milioane de utilizatori plătitori în timp ce Apple Music a ajuns la peste 15 milioane, cât conținutul exclusiv la cere compania din Cupertino ar avea astfel acces.

La ora aceasta nu este foarte clar nici măcar dacă discuțiile între Apple și Tidal sunt reale și mesajele lui Kanye vin să confirme zvonurile, sau dacă artistul invită Apple la discuții. Mesajele ar putea să însemne și faptul că negocierile sunt reale dar Apple are o atitudine foarte agresivă în negocieri, iar cântărețul vrea ca acestea să se finalizeze cât mai repede și Tidal să fie vândut pentru un preț cât mai mare urmând ca și rapperul să-și încaseze partea lui din cecul scris de Apple. Determinarea lui West de a vedea Tidal vândută ar putea veni și în urma constatării că Tidal nu este neapărat o variantă reală pentru artiști, fanii ne-urmându-și artiștii preferați aici. Cel mai bun exemplu fiind chiar ultimul album al lui Kanye care a fost disponibil pentru o lună doar prin intermediul Tidal, fără a avea vânzările așteptate, dar în momentul în care a făcut disponibil albumul și în Apple Music vânzările au înregistrat un salt dramatic.

sursa: The Verge

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!