imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Justifică succesul iPad Pro ideea Microsoft?


Microsoft spune că inițial nimeni nu credea în ideea din spatele tabletelor Surface, iar acum chiar și Apple o urmează. Ryan Gavin a adăugat, de asemenea, că iPad Pro poate fi privit ca un răspuns la Surface, ceea ce justifică propria lor idee.

După lansarea noilor iPad Pro, a început jocul declarațiilor dintre cei doi giganti ai tehnologiei, Apple și Microsoft, așa cum se întâmplă în mod obișnuit. Directorul general de la Microsoft care se ocupă de Surface, Ryan Gavin, a vorbit cu Business Insider despre faptul că, la început, nimeni nu credea în soluția „doi-în-unul” propusă de Surface, iar acum chiar și cel mai mare rival al lor urmărește aceeași idee.

Microsoft definește noul Surface Pro ca dispozitivul cu versatilitatea unui studio și a tabletei, în timp ce Tim Cook crede că linia iPad Pro există pentru a înlocui, pentru utilizatorul mediu, laptop-ul, deși CEO-ul Apple avea o cu totul altă abordare a acestei categorii de produse cu câțiva ani în urmă. El a spus în timpul raportului pentru Q2 din 2012 că o combinație între un Macintosh și un iPad ar necesita compromisuri și apoi a adăugat, ca răspuns la afirmațiile lui Satya Nadella, că o combinație a unui toaster cu un frigider nu ar fi un produs prea plăcut utilizatorului.

Apple a creat tabletele PC mai târziu, când vânzările de Mac și iPad au început să scadă puțin, deși a făcut-o într-un mod diferit față de ceea ce a făcut Microsoft cu Surface. iPad Pro a rămas un dispozitiv mobil pe care puteți instala aplicațiile utilizate și pe iPhone. Asta în timp ce, tabletele Surface rulează o versiune completă de Windows 10, dar foarte puține aplicații au fost optimizate pentru parametrii dispozitivului și, deși toate programele Windows pot fi instalate, nu au fost optimizate pentru ecrane tactile, ceea ce face ca utilizarea lor să fie puțin neobișnuită.

Trebuie să recunoaștem că Apple a creat un astfel de dispozitiv, chiar dacă mai întâi a glumit pe seama celor încercau deja să facă unul. Ar fi fost de neimaginat crearea unui telefon de dimensiunile unui iPhone 7 Plus în timp ce Steve Jobs era CEO; însă în ziua de azi, sunt vândute mai multe dispozitive, cu acest tip de ecran mare, decât modelul de bază. Cam asta s-a întâmplat cu principiile: Apple va crea dispozitive pe care nu am crezut niciodată că le va produce, dacă asta este cererea utilizatorilor și a industriei.

În ciuda acestui lucru, dacă Apple ar fi introdus iPad Pro în urmă cu cinci ani, la doi ani de la lansarea primului iPad, spre exemplu, nu s-ar fi apropiat de ceea ce încearcă astăzi să realizeze compania cu sediul in Cupertino, asta ca să nu mai vorbim că popularitatea iPad-ului nu ar fi fost la fel de mare. De atunci, au fost create o mulțime de aplicații pentru iPad care au făcut lansarea unei tablete cu ecran mare, care poate fi folosită cu un Pencil, rezonabilă.

sursa: MacRumors

iPadFinantare_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!