imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Jucați FPS pe Touch Bar!


Dacă nu poți juca Doom pe ceva, atunci nu este un dispozitiv electronic. Clasicul joc FPS (first person shooter) lansat în 1993 rulează chiar și pe telefoanele „neinteligente”, pe Play Station Vita, pe Apple Watch, dar probabil și pe mașini de spălat. Touch Bar-ul nu putea face excepție. Înțelegeți oameni buni, trăim într-o epocă frumoasă!

Acest moment trebuia să sosească mai devreme sau mai târziu. Orice dispozitiv cu ecran trebuie să treacă testul Doom. Dacă nu poți instala jocul pe el nici nu merită băgat în seamă. Acum serios vorbind, este un dispozitiv inutil Acela care nu poate rula programul, din moment ce poate rula și pe jucării cu puțin effort.

Nu știi ce este Doom? Wikipedia te poate ajuta:

Doom ( în documentele oficiale apare scris DOOM ) este un joc first-person shooter (FPS), science fiction cu temă horror dezvoltat de id Software. Este considerat unul dintre cele mai importante și influente titluri din istoria jocurilor video, fiind dintre primele jocuri ale acestei categorii foarte des întâlnite astăzi … Pe lângă popularizarea genului FPS, a mai introdus grafica 3D imersivă, posibilitatea de a juca în rețea cu mai mulți jucători și suportul pentru suplimente și modificări cu ajutorul fișierelor arhivate cunoscute ca “WAD”-uri.

Cee ace este și mai important este faptul că cei din comunitatea de “geeks” au îmbrățișat Touch Bar-ul: nu mai poate fi spus nici un cuvânt rău despre bara OLED de acum încolo. Ceea ce este mai surprinzător nu este faptul că bara poate face asta, dar că există oameni care au încercat să o facă. De fapt, Touch Bar-ul este un mini Apple Watch care rulează watchOS. Acest lucru a fost folosit de dezvoltatorul Canadian Adam Bell.

Jocul nu a fost creat pentru rezoluția de 2170×60 pixeli a barei, după cum probabil bănuiți, așa că este nevoie de un gamer adevărat pentru a reuși să se joace. Chiar dacă efectele audio funcționează atât de bine încât ai putea să te joci fără a avea imagine.

Am început să ne gândim deja ce alte jocuri am mai putea juca pe Touch Bar. Space Invaders pare ideal, dar grație ultimelor avansuri tehnologice ne așteptăm ca și Super Mario să poată fi rulat de asemenea.

De parcă Touch bar-ul nu ar fi fost sufficient de inovativ și așa …

sursa: The Verge

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!