cover

Jony Ive a vorbit despre Apple Pencil

#Noutăți
2015. 11. 11.

Într-un interviu despre lansarea iPad Pro realizat astăzi pentru The Telegraph, Jony Ive, “mastermindul” în materie de design de produs de la Apple a prezentat mai multe detalii despre Apple Pencil și crearea acestuia.

Acesta a spus că stylus-ul a fost proiectat pentru a reproduce senzația tactilă a utilizării unui creion sau pix în cel mai natural și precis mod posibil. Decizia de a-l numi Apple Pencil a venit ca o recunoaștere a transformărilor și evoluției obiectelor de-a lungului timpului. A fost o adevărată provocare să creezi ceva care are forma unui obiect de scris tradițional dar pe care să-l folosești în iOS, sistemul de operare de la Apple pentru dispozitivele mobile, care este gândit pentru o interacție cu degetele nu cu obiecte ascuțite.

“Sperăm ca dacă ești obișnuit să folosești pensule, creioane și pixuri să percepi asta (utilizarea Apple Pencil) ca pe o extensie naturală a acelei obișnuințe – să fie foarte familiară,” a mai spus el cu grijă.

Atingerea acestui nivel de simplitate și naturalețe a constituit o mare problemă din punct de vedere tehnologic.

Dacă comparați Apple Pencil-ul cu orice alt stylus pe care l-ați folosit, a spus Ive, și veți constata că acestea “reprezintă doar o palidă reprezentare a lumii analoage.”

“Mulți dintre noi, cei din echipa de design, am lucrat împreună pentru mai mult de 20 de ani. Totdeauna am desenat în caietele noastre de schițe și pentru prima oară – cu excepția unor tentative de acum câțiva ani – văd oamenii începând să folosească iPad-ul și Apple Pencil-ul.
applePencil
Propria noastră experiență este că au apărut noi ipoteze și oportunități acum, datorită acestui mediu mai natural și mai intuitiv, pe care le poți realiza desenând și scriind pe iPad și care erau de neconceput în lumea analoagă.”

Ive a mai adăugat că el consideră că Apple Pencil-ul era inevitabil atunci când este vorba despre aplicațiile creative.

sursa: The Telegraph, iDownloadBloag