imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Jony Ive o obținut un doctorat în științe la Universitatea Oxford


Jony Ive, Chief Designer Officer la Apple, a primit un doctorat în științe de la Universitatea Oxford, la doar câteva zile după ce a fost numit doctor în știință de către Universitatea Cambridge, care a vrut să îi aducă apreciere pentru “eleganta, puritatea și frumusețea” pe care le-a adus computerelor în timpul petrecut la Apple.

Ive s-a numărat printre cele 10 personalități premiate de Universitatea Oxford în cadrul ceremoniei anuale. Alături de designerul Apple au mai fost premiați și regizorul Pedro Almodovar, profesorul de economie Paul Krugman și compozitorul Arvo Part.

Encaenia-main

Sir Jonathan Ive este Chief Design officer la Apple Inc și designerul iMac, PowerBook, iBook, iPod, iPhone, iPad, AppleWatch și MacBook. Șase dintre produsele sale apar în colecțiile permanente ale Muzeului de Artă Modernă din New York (Moma). În 2012 a primit premiul „Lifetime Achievement” al Moma San Francisco, iar în 2013 a fost decorat cu Blue Peter Badge. Celelalte distincții ale acestuia includ o Medalie Inaugurală (1999), medalia Benjamin Franklin a Royal Society of Arts (2004), premiul oferit de Muzeul de Design din Londra (2003), premiul President’s Design And Direction (D&AD) și medalia Royal Academy of Engineering (ambele în 2005) și premiul oferit de Cooper-Hewitt National Design Museum (2007). În 2012, D&AD a numit echipa lui Jonathan de la Apple cel mai bun studio de design din ultimii 50 de ani. El este membru de onoare al Royal Academy of Engineering

se arată în anunțul care introduce numeroasele distincții ale lui Ive.

Jony Ive a fost inclus de către The Drive în topul celor mai influente 10 persoane din tehnologia automobilelor. Potrivit publicației, “simplitatea și iconoclastia” abordării lui Ive sunt reflectate în unele dintre cele mai bune interioare auto.

imgID71431885

Parada onorifică Oxford a fost întâmpinată și cu un protest ce se îndrepta împotriva salariilor din universitate. Militanții cereau salarii mai bune pentru personalul universității.

Jony Ive s-a aflat printre cei care au defilat prin oraș înainte de a primi titlul onorific de la Universitatea Oxford.

sursa: 9To5Mac, AppleInsider, OxfordMail

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!