imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Jony Ive despre Touch Bar


Într-un interviu acordat celor de la CNET, Jony Ive a vorbit despre istoria “touch-ului” pe Mac-uri. Acesta a dezvăluit că cei de la Apple au investigat în urmă cu câțiva ani tehnologia touchscreen dar au stabilit că nu este oportună integrarea ei în sistemele lor.

2345

Întrebat de cei de la CNET care este motivația acestei decizii el a răspuns:

Dintr-o mulțime de motive practice. Este dificil să vorbim [râde] fără a intra într-o mulțime de detalii, care m-ar pune în situația de a vorbi despre lucruri la care lucrăm. Nu vreau să vorbesc mai mult despre asta.

touch_bar_2x

Pe de altă parte vorbind despre Touch Bar, acesta a dezvăluit că s-a ajuns la această soluție după investigarea mai multor concepte, implementate ca prototipuri.

Au existat mai multe variante pe care le-am explorat și care conceptual aveau sens. Dar, la proba pragmatică a vieții de zi cu zi, după un timp s-au dovedit a fi mai puțin convingătoare. Acesta este un lucru pe care l-am disecat destul de mult timp înainte de a face oricare dintre prototipuri. Îți dai seama de valoarea acestui lucru atunci când revii la o tastatură tradițională.

Touch-Bar

Pentru ca apoi să continue spunând că Apple lucrează deja la concepte mai avansate decât Touch Bar-ul, acesta fiind doar începutul unei direcții foarte interesante.

Conceptual vorbind, pentru un utilizator, un sistem este o cutie neagră, ceea ce percepe acesta fiind doar inputul și output-ul. Din acest punct de vedere modul prin care un sistem poate primi input de la utilizator este foarte important și în consecință cei de la Apple i-au acordat maximă importanță. Atunci când conceptul a fost definit foarte clar a fost realizat un prototip, cât mai aproape de varianta finală, pe baza căruia au obținut feedback realist de la utilizatori.

Una dintre marile provocari cu care ne confruntam este aceea că testarea trebuie făcută cu ajutorul unor prototipuri suficient de sofisticate, astfel încât concluzia va fi dacă ideea respectivă merită dezvoltată în continuare ori, din contră, că n-ai făcut altceva decât să evaluezi cât de eficient este acel prototip.

b50600627e6cbc7c73f84da77109b108_extra_large

Apple este o companie binecunoscută pentru modul ei “altfel” de a gândi. Acest lucru le-a și permis să realizeze atâtea inovații care să ne modifice fundamental modul în care învățăm, lucrăm, sau interacționam între noi sau cu mediul înconjurător. Iar Jony Ive a completat spunând că este foarte ușor să gândești altfel dar la Apple niciodată nu s-a făcut ceva doar de dragul de a face altfel lucrurile, ci altfel trebuie să fie întotdeauna completat de – mai bine.

sursa: CNET

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!