Centriphone-cover

iPhone sau dronă?

#Noutăți
2016. 03. 02.

La începutul lunii februarie, schiorul elvețian Nicolas Vuignier a creat un videoclip pe care l-a postat pe Youtube, generând o întreagă campanie de viralizare. Clipul video se numeşte Centriphone și autorul acestuia dezvăluia la momentul publicării că a fost filmat cu ajutorul unui iPhone.

Filmul original are o dinamică aparte, ritm imprimat de constanta rotire a camerei în jurul schiorului. Iată că acum câteva zile elvețianul s-a decis să publice și un film „making of” în care explică cum a realizat filmarea din primul clip. Mai mult decât atât, acesta a publicat planurile dispozitivului pe care l-a produs și folosit pentru a realiza filmarea.

În clipul în care descrie cum a creat dispozitivul, Vuignier prezintă diferitele stadii și experimentele mai mult sau mai puțin reușite pe care le-a realizat de-a lungul celor doi ani cât a durat proiectul până ce a obținut ceea ce dorea. Din imaginile surprinse în documentarul „making of”, se pare că primele încercări le-a făcut folosind o cameră GoPro, ajungând la iPhone după câteva teste nereușite. Varianta finală a filmului a fost realizată folosind un iPhone, o lentilă Olloclip, fir de nailon (folosit la pescuit) și aplicația de filmare nativă a iOS. Odată realizat un prototip funcțional, elvețianul a apelat la o imprimantă 3D pentru a obţine o variantă „prezentabilă” a produsului.

Dacă sunteți pasionați de sporturile extreme și doriți să testați produsul, găsiți aici planurile cu ajutorul cărora vă puteți construi propriul dispozitiv. Sau puteți plasa aici precomenzi care vor fi onorate, conform site-ului, începând cu luna mai a acestui an. Prețul este de 39 franci elvețieni plus taxele de transport. Tot pe site vedem că se lucrează și la un dispozitiv utilizabil pentru camerele GoPro, care va fi disponibil la același preț.

Chiar dacă nu sunteți pasionat de schi, sigur veți fi încântați atât de filmul propriu-zis, cât și de „making of-ul” care, la rândul lui, este plin de umor.

sursa: Cult of Mac, Centriphone