imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iPhone sau dronă?


La începutul lunii februarie, schiorul elvețian Nicolas Vuignier a creat un videoclip pe care l-a postat pe Youtube, generând o întreagă campanie de viralizare. Clipul video se numeşte Centriphone și autorul acestuia dezvăluia la momentul publicării că a fost filmat cu ajutorul unui iPhone.

Filmul original are o dinamică aparte, ritm imprimat de constanta rotire a camerei în jurul schiorului. Iată că acum câteva zile elvețianul s-a decis să publice și un film „making of” în care explică cum a realizat filmarea din primul clip. Mai mult decât atât, acesta a publicat planurile dispozitivului pe care l-a produs și folosit pentru a realiza filmarea.

În clipul în care descrie cum a creat dispozitivul, Vuignier prezintă diferitele stadii și experimentele mai mult sau mai puțin reușite pe care le-a realizat de-a lungul celor doi ani cât a durat proiectul până ce a obținut ceea ce dorea. Din imaginile surprinse în documentarul „making of”, se pare că primele încercări le-a făcut folosind o cameră GoPro, ajungând la iPhone după câteva teste nereușite. Varianta finală a filmului a fost realizată folosind un iPhone, o lentilă Olloclip, fir de nailon (folosit la pescuit) și aplicația de filmare nativă a iOS. Odată realizat un prototip funcțional, elvețianul a apelat la o imprimantă 3D pentru a obţine o variantă „prezentabilă” a produsului.

Dacă sunteți pasionați de sporturile extreme și doriți să testați produsul, găsiți aici planurile cu ajutorul cărora vă puteți construi propriul dispozitiv. Sau puteți plasa aici precomenzi care vor fi onorate, conform site-ului, începând cu luna mai a acestui an. Prețul este de 39 franci elvețieni plus taxele de transport. Tot pe site vedem că se lucrează și la un dispozitiv utilizabil pentru camerele GoPro, care va fi disponibil la același preț.

Chiar dacă nu sunteți pasionat de schi, sigur veți fi încântați atât de filmul propriu-zis, cât și de „making of-ul” care, la rândul lui, este plin de umor.

sursa: Cult of Mac, Centriphone

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!