imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iOS App Store realizează venituri mai mari în China decât în SUA


Chinezii au cheltuit 1,7 miliarde de dolari pentru achiziții de aplicații și în interiorul aplicațiilor iOS, în trimestrul trei din 2016, detronând astfel Statele Unite, care ocupa primul loc încă din 2010.

Achizițiile chinezilor de pe App Store se află pe un trend ascendent de mai mulți ani și în aprilie au detronat Japonia, potrivit Mashable, care notează că utilizatorii din China dominau deja clasamentul mondial în ceea ce privește numărul de descărcări.

Cifrele arată că există o tendință generală de creștere a achizițiilor din App Store înregistrându-se o creștere constantă a veniturilor generate în China, SUA sau Japonia. Totuși cea mai mare creștere a fost înregistrată în China.

Evident, aplicațiile gratuite au cea mai bună evoluție, ceea ce explică veniturile mai mici în comparație cu numărul de downloaduri. O altă motivație a acestei diferențe ar fi faptul că în China este încă popular jailbreak-ul și instalarea de aplicații piratate.

Potrivit studiului App Annie, 75 la suta din banii cheltuiți în China au fost alocați jocurilor, deloc surprinzător, având în vedere că iBooks și iTunes movies sunt interzise în această țară.

În prezent, consumatorii chinezii cheltuiesc de cinci ori mai mult pentru achiziții de aplicații pe internet decât o făceau în urmă cu doar doi ani.

Raportul analizează și modul în care s-a comportat cel mai popular joc al anului: Pokémon Go. Aplicația a generat venituri de 600 de milioane de dolari mai repede decât orice altă aplicație. Acest prag a fost atins de 2,5 ori mai repede decât Candy Crush Saga, de 5 ori mai repede decât Puzzle & Dragons și de peste 6,2 ori mai repede decât succesul mondial Clash of Clans.

Top-ul 10 al descărcărilor este condus de Pokemon Go, urmat de Uber, Messenger, WhatsApp, Facebook, Hero MOBA (China), YouTube, Instagram, Snapchat și Google Maps.

sursa: AppleInsider, Cult of Mac

MBA finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!