imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iOS 10 instalat pe majoritatea telefoanelor active


Rata de adopție a noului sistem de operare pentru smartphone de la Apple este mai mare ca niciodată.

Apple publicat oficial statisticile cu privire la iOS 10. Compania adună datele necesare pentru a completa aceste studii folosindu-se de versiunile sistemelor de operare de pe iPhone-urile, iPad-urile, sau iPod Touch-urile noastre atunci când accesăm App Store-ul. Cifrele rezultate sunt foarte clare: iOS 10 stă foarte bine.

Acest lucru nu este surprinzător, aceasta fiind cea mai mare actualizare din ultimii ani. Versiunea aceasta, care a devenit disponibilă tuturor pentru descărcare și instalare începând cu 13 septembrie anul trecut, a introdus multe modificări atât în ceea ce privește design-ul cât și funcționalitățile. Bineînțeles că majoritatea utilizatorilor au fost foarte interesați și nu a fost o surpriză faptul că serverele nu au putut face față valului de actualizări. A fost o rețetă de succes am putea spune.

Un alt avantaj este faptul că noile modele de iPhone 7 vin cu iOS 10 preinstalat, iar vânzările merg bine. Sezonul de sărbători, care a urmat, a contribuit și el. Când stai acasă să petreci sărbătorile cu familia ai timp să acorzi atenție și gadgeturilor tale, mai ales dacă tocmai ai primit unul cadou de Crăciun. Mai concret, acesta a contribuit cu o creștere de 13% a ratei de adopție a noului sistem de operare.

În total, iOS 10 a fost instalat de mai mult de trei sferturi dintre utilizatori, mai exact de 76% dintre aceștia, la doar patru luni de când a devenit disponibil. A depășit astfel recordul stabilit de predecesorul său, iOS 9. Mai mult, companiile externe de auditare au raportat cifre chiar mai mari decât cele publicate de Apple: grupul utilizatorilor cu iOS 10 instalat este de 83% din totalul posesorilor de dispozitive iOS active conform celor de la Fiksu. Un posibil motiv al diferențelor între statistici ar putea fi faptul că aceștia din urmă nu iau în considerare doar vizitele în App Store ci și statisticile de navigare a internetului, având astfel date mai complete.

Mai putem observa că aproximativ 18% au rămas la iOS 9, dar și faptul că mai există aproximativ 6% dintre utilizatori care au instalată o versiune și mai veche decât iOS 9. Acest lucru nu este surprinzător iOS 10 putând fi instalat pe dispozitive precum iPhone 5, iPad mini 2, sau generația a 6-a de iPod touch, sau mai noi. Durata de viață a dispozitivelor Apple fiind foarte bună este de așteptat ca mulți oameni să-și folosească încă dispozitivele mai vechi. Un alt lucru care merită luat în considerare atunci când ne uităm la aceste cifre este faptul că avem de-a face cu rezultate agregate, Apple neprecizând procentajele aferente fiecărei versiuni așa că aici vedem cifrele pentru toate acestea până la 10.2 inclusiv.

Dacă este să ne uităm la cifrele Android vedem că cea mai mare problemă aici este fragmentarea. Sistemul rulează pe foarte multe dispozitive produse de mulți producători diferiți. În consecință uneori poate dura luni întregi până fiecare dintre aceștia face disponibil propriul său „flavour” al ultimei versiuni a sistemului de operare. În plus, sunt luate în considerare foarte rar dispozitivele mai vechi de 2 ani atunci când se dezvoltă aceste actualizări. Toți acești factori se regăsesc în statisticile publicate de Google. Astfel Android 7.0, numit Nougat, care a fost lansat în august anul trecut, era instalat pe aproximativ 0,4% din dispozitivele Android active, până pe 5 decembrie. Lansarea Pixel și sezonul de sărbători au contribuit la o creștere a acestui procent până la aproximativ 10%.

Întorcându-ne la iOS, putem estima că numărul celor care-și vor actualiza sistemul la versiunea 10 va crește semnificativ, din nou, dacă zvonurile se concretizează și versiunea 10.3 va veni cu lansarea mult așteptatului Theatre Mode.

sursa: 9to5mac

iPhoneX_finantare_iunie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!