imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Interviu cu Tim Cook: nu vrem să fim primii, ci cei mai buni


Bloomberg a avut cumva ocazia să vorbească cu directorul executiv al Apple, Tim Cook mai pe larg. Nu l-a menajat deloc pe Cook: l-a întrebat cât de bine crede că se va vinde HomePod cu așa un preț și l-a întrebat de asemenea și despre moștenirea și părerile sale despre politica actuală.

Deși interviul complet va fi disponibil abia duminică, Bloomberg a publicat deja unele fragmente ale conversației. Pe baza acestora, putem trage concluzia că a reușit să-l facă pe CEO-ul Apple să vorbească despre unele lucruri despre care de obicei nu vorbește în timpul interviurilor.

Unul dintre subiectele despre care au vorbit mai în detaliu a fost HomePod-ul care tocmai a fost prezentat la WWDC. A fost o întrebare, complet justificată, în legătură cu puternicul dispozitiv smarthome, care are, în teorie, un sunet foarte bun: cine va cumpăra acest produs având în vedere prețul (349 de dolari în SUA)? Răspunsul lui Cook a fost destul de simplu:

Dacă vă aduceți aminte când a fost introdus iPod-ul, mulți oameni au spus: „De ce ar plăti cineva 399 de dolari pentru un player MP3?” Și când a fost anunțat iPhone-ul, a fost „Vrea cineva să plătească” – orice sumă a fost atunci – „pentru un iPhone?” iPad-ul a trecut prin același lucru. Avem o istorie destul de bună în a oferi oamenilor ceva despre care probabil că nu știau că voiau.

Când eram mic, sistemul audio era numărul 1 pe lista lucrurilor pe care trebuia să le ai. Te adunai cu prietenii în jurul sistemului stereo. Muzica este încă foarte importantă pentru toate categoriile de vârstă, nu doar pentru copii. Am venit cu un produs de care oamenii vor fi încântați. O să-i impresioneze. O să zguduie casa.

Desigur, subiectul AR a fost de asemenea menționat. Despre asta, Tim Cook a spus că este foarte entuziasmat de viitoarele posibilități pe care această tehnologie le oferă, deși a recunoscut că există deocamdată obstacole evidente în forma sa actuală. Cu toate acestea, el crede că toate aceste limitări sunt fundația unui „viitor incredibil”, iar atunci când oamenii vor vedea de ce este capabil AR, ei vor fi la fel de entuziasmați cum a fost și Apple.

Probabil cel mai interesant moment al acestui interviu a fost atunci când i-a cerut lui Cook să vorbească despre moștenirea lui, despre ce va lăsa în urmă. Este evident că nu este ușor să fii CEO după o personalitate ca Steve Jobs. Tim Cook a spus  căpur și simplu nu se gândește la asta deloc, speră că va fi amintit pur și simplu ca un om „bun și decent”. El își dorește ca ADN-ul lui Steve Jobs să rămână în inima companiei, indiferent de numărul de directori care se vor află la conducerea companiei în următorii 100 de ani.

Apple în ansamblul său se va adapta și se va schimba odată cu vremurile, această „Constituție” creată pe baza credințelor și acțiunilor lui Jobs ar trebui să fie „săpată în piatră”.

De când Donald Trump a devenit președintele Statelor Unite, politica a devenit o parte inevitabilă a tuturor interviurilor lui Tim Cook. Presupunem că și voi sunteți la fel de plictisiți de acest subiect ca și noi și se pare că și Tim Cook este plictisit de el. Am vrea doar să subliniem propoziția cea mai importantă a răspunsului la acest subiect: „America este mai importantă decât mizeria politică”.

În cele din urmă, Bloomberg a pus și întrebat și de o mie de puncte: care este răspunsul lui Tim Cook la vocile critice care spun că Apple nu mai este inovatoare? Răspunsul lui Cook a fost răspunsul obișnuit al celor de la Apple:

Nu vrem să fim primii, ci cei mai buni.

sursa: Macrumors

MBA finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!