imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Interviu cu Steve Wozniak, co-fondatorul Apple


Site-ul The Conversation a publicat un interviu cu Steve Wozniak, „mintea tehnică a Apple” pentru că în ciuda faptului că majoritatea oamenilor au auzit doar de Steve Jobs, Wozniak, co-fondatorul Apple, este și persoana care se află în spatele Apple 1, primul computer care a folosit o tastatură și un ecran normal de televizor pe post de display.

David Glance de la The Conversation a avut ocazia să îi ia un interviu lui Wozniak, care se se află în momentul de față în Australia. El a părăsit Apple în 1985 pentru a-și lua diploma în inginerie electrică și știința calculatoarelor la Berkeley. Ulterior, el și-a petrecut 10 ani predând copiilor între clasele 5-9.

Părerea lui Wozniak despre educație este că cursurile online pot fi adecvate pentru persoanele mai în vârstă, mai educate, dar precizează că interacțiunea dintre oameni va fi întotdeauna extrem de importantă la nivelul școlii generale și a liceului.

Atunci când s-a înființat compania Apple, nimeni nu a crezut în conceptul de „home computer”. Când Wozniak lucra la Hewlett-Packard, compania a refuzat ideea acestuia de a dezvolta un PC.

Întrebat de perspectiva unei noi companii ca Apple, Wozniak este optimist și consideră că există o foarte mare activitate în zona startup-urilor.

sursa: Flickr (https://www.flickr.com/photos/mac_filko/4309049355)
sursa: Flickr (https://www.flickr.com/photos/mac_filko/4309049355)

În cadrul interviului a fost atins, bineînțeles, și subiectul vieții private, iar co-fondatorul Apple spune că toate companiile tech vorbesc despre viață privată și despre importanța acesteia în dezvoltarea produselor lor, dar doar Apple a reușit „să livreze” în ceea ce privește acest subiect.

The Conversatrion notează că această cultură a vieții private a existat și înainte de venirea lui Tim Cook la Apple, dar că acesta a reușit să susțină importanța ei atunci când a venit vorba de predarea unor informații către FBI.

Wozniak spune că și-a dorit întotdeauna să fie inginer și observă cum ascendența companiilor tehnologice a reușit să ridice statutul computerului și a ingineriei electrice în societate.

Cultura populară reflectă acum acest lucru cu seriale populare precum Halt and Catch Fire, Mr. Robot și celebrul serial de comedie, în care a apărut și Wozniak, Big Bang Theory.

În ciuda acestei ascensiunii, Wozniak e de părere că „tocilarii” se vor descurca tot greu la școală, situație care era valabilă și în vremurile sale.

În timpul discuției cu reporterul, Wozniak a atins și subiectul antreprenoriatului, precizând că este absolut critic ca afacerile și marketingul să se îmbine cu capacitățile de inginerie. Potrivit acestuia, nu este suficient să ai o idee care sună grozav, dacă nimeni nu vrea să o cumpere. Este rolul persoanei de marketing să facă ceea ce Apple a reușit: nu doar să vadă ce vrea publicul, ci să îi convingă că își doresc produsul pe care îl vinzi, chiar dacă nu o știu încă.

Apple 1 - 1976
Apple 1 – 1976

În prezent, există un computer Apple 1 scos la licitație, iar așteptările sunt ca acesta să fie vândut cu 1 milion de dolari, o sumă cu mult mai mare față de suma inițială de vânzare din 1976, 666 de dolari.

În prezentarea computerului, descrierea acestuia arată că nu este doar un device radical care va schimba dramatic societatea, ci și o operă de artă. În acești termeni, Wozniak își poate lăsa arta și moștenirea să vorbească de la sine, concluzionează reporterul The Conversation.

Puteți vedea interviul mai jos:

sursa: The Conversation

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!