appRemove-cover

În curând vom putea șterge aplicațiile nedorite din iOS

#Noutăți
2016. 04. 07.

Utilizatorii sistemului iOS ar putea, în curând, să își ascundă aplicațiile pe care nu le doresc sau nu le folosesc, fără a mai fi nevoiți să le adune în diverse directoare pe ecranul de start. Recent, Apple a adăugat discret noi valori pentru metadatele din iTunes, fapt care sugerează că o serie de aplicații vor putea fi în curând mascate.

Aceste valori, “isFirstParty” și “isFirstPartyHideableApp”, au fost introduse în toate aplicațiile din AppStore, ceea ce indică faptul că funcționalități de tipul Compass, Voice Memos sau Stocks vor putea fi ascunse complet. Momentan, valorile sunt setate pe atribute negative, însă există speculații că, o dată cu așteptata lansare a iOS 10 la Apple’s Worldwide Developers Conference din luna iunie, li se vor putea atribui și valori pozitive.

sursa: AppAdvice
sursa: AppAdvice

Încă din septembrie anul trecut, într-un interviu pentru Buzzfeed News, Tim Cook, CEO-ul Apple, menționa că această posibilitate va fi disponibilă utilizatorilor, însă implementarea ei este o problemă.

Este o temă de lucru mai complexă decât poate părea la prima vedere. Sunt anumite aplicații care sunt interconectate pe un iPhone. Dacă unele vor fi înlăturate, este posibil să apară probleme, iar altele ar putea dispărea fără consecințe. Cu timpul, cred că vom găsi o soluție care să permită înlăturarea oricărui tip de aplicație. Scopul nostru nu e să vă invadăm spațiul vital. Vrem ca utilizatorii noștri să fie fericiți.

spunea Tim Cook.

În această privință, vedem că s-au făcut deja progrese – atât pe dispozitivele folosite în marile corporații, cât și pe cele folosite în scop educațional este deja disponibilă opțiunea de a ascunde anumite aplicații cu ajutorul Apple Configurator 2.2. De asemenea, același lucru se poate realiza și pe Apple TV.

sursa: TheVerge, Appadvice