imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

În Anglia va apărea carnetul de conducere digital


Folosiți Passbook-ul din telefonul vostru? Dacă în România nu sunt foarte multe utilizări pe care le puteți da portofelului digital din iPhone, în alte țări acesta este foarte util. De la stocarea digitală a cardurilor de credit, a celor de membru ori a biletelor de avion, până la plata cu ajutorul Apple Pay. Se pare că în Marea Britanie se merge mai departe de atât și se caută o soluție pentru a avea o versiune electronică a clasicului permis de conducere pe care utilizatorii de iPhone din această țară să o poată utiliza pentru a se legitima.

Această știre a apărut în urma unei postări pe Twitter a lui Oliver Morley, CEO-ul “Driver and Vehicle Licensing Agency” (DVLA), echivalentul britanic al serviciului nostru, “Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor”.

După o primă postare, Morley a revenit cu noi precizări, tot pe Twitter (probabil fiind bombardat cu tot felul de întrebări), în care detalia puțin spunând că, deocamdată este vorba despre un prototip – ceea ce înseamnă că nu există un orizont de timp al finalizării proiectului, că noul tip de carnet de conducere digital nu-l va înlocui pe cel clasic din plastic și faptul că securitatea este prima prioritate a serviciului.

Se pare că proiectul celor de la Apple de a ne transfera portofelul din buzunar pe telefon se extinde și în acest domeniu. Până la urmă, cui nu-i convine să scape de portofelul acela burdușit cu cartea de identitate, diferite alte carduri, de credit sau de membru, de grija de a nu uita biletul de avion, etc. Din păcate, nu în toate țările sunt disponibile utilizatorilor de iPhone aceste facilități. Este cu atât mai surprinzătoare alegerea Marii Britanii pentru acest proiect, în detrimentul Statelor Unite, dar probabil la mijloc sunt fie probleme legate de legislație, fie, de ce nu, poate chiar opacitatea serviciului omolog din SUA la acest proiect. Din nefericire, în România, mai mult de a avea biletele de avion de la câteva companii în Passbook, nu prea am reușit să găsesc o altă utilizare aplicației, urmând să mai treacă probabil multă vreme până ce se va crea infrastructura necesară acceptării de plăți prin Apple Pay sau a posibilității de a te legitima cu un card de identitate digital.

sursa: SlashGear

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!