cover

IBM: Utilizatorii corporate de Mac au nevoie de mai puțin suport IT decât cei care utilizează Windows

#Noutăți
2015. 10. 19.

IBM a participat la conferința JAMF săptămâna trecută unde a explicat cum a integrat platforma Mac în infrastructura sa pre-existentă, bazată pe Windows. Fletcher Previn, vicepreședintele Workplace-as-a-Service, a fost cel care a reprezentat compania. El a dezvăluit că programul care permite angajaților să opteze pentru utilizarea Mac-urilor la muncă este un real succes.

Sunt deja 130 000 de dispozitive iOS și Mac utilizate și numarul continuă să crească cu o rată de 1 900 Mac-uri pe săptămână. Acesta a mai spus și că doar 5 procente dintre utilizatorii Mac apelează la serviciile help desk-ului intern IBM, în comparație cu 40 de procente la utilizatorii de sisteme ce rulează Windows. Concluzia sa a fost: “Fiecare Mac pe care-l achiziționăm produce și economisește bani pentru IBM”.

Notă pentru directorii executivi: nu departamentul IT ar trebui să ia deciziile cu privire la hardware-ul și software-ul achiziționat. Ei ar trebui doar să ofere sprijinul necesar nevoilor tehnologice ale companiei dumneavoastră. Ar trebui să căutați și puncte de vedere independente (găsiți oameni care să recomande Mac-urile și întrebații de ce) și să vă păstrați rolul de luare a deciziilor pentru dumneavoastră. Ar putea reprezenta o importantă creștere a productivității și fiabilității pentru compania dumneavoastră. Puteți achiziționa Mac-uri și să le integrați în infrastructura IT a companiei dumneavoastră – chiar dacă pentru început ele doar vor rula Windows. Puteți explora în propriul ritm Mac OS X și modalitățile mai bune, pe care acesta le oferă, de a face lucrurile (recomandare: începeți prin a utiliza Keynote în loc de PowerPoint pentru a realiza prezentări dacă doriți să entuziasmați publicul dvs.). Nu vă așteptati ca oamenii din departamentul IT să vă recomande vreodată Apple, deoarece aceștia pot avea alte motive pentru a rămăne la platforma Microsoft.MacDailyNews

sursa: MacDailyNews, appleinsider