imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Iată cum arată pomul de Crăciun conceput de Jony Ive și Marc Newson


În fiecare an, holul hotelului Claridge din Londra este împodobit cu un pom de Crăciun conceput de designeri din întreaga lume. În acest an, privilegiul de a decora holul hotelului londonez a revenit celor doi guru ai designe-ului de la Apple, Jony Ive și Mark Newson.

Pomul de la Claridge nu este doar un simplu brad de Crăciun: cei doi designeri au creat o întreagă instalație pentru hotelul londonez, cu ajutorul designerului britanic Michael Howells. Când intrăm pe ușile rotative, ne trezim într-o pădure magică, îngropată în zăpada, și unde pereții sunt acoperiți cu fotografii alb-negru de patru metri înălțime cu mesteceni.

Iată ce spun cei doi designeri:

Sunt puține lucruri mai pure și mai frumoase decât natura, astfel încât acesta a fost punctul nostru de plecare, să suprapunem diverse iterații de forme organice cu tehnologia. Scopul nostru a fost să creăm o experiență magică învăluitoare care celebrează enormul respect pentru tradiție, recunoscând în același timp entuziasmul pentru viitorul și lucrurile care vor veni.

Putem vedea umbre de pini pe podeaua albă ca zăpada iar tavanul este acoperit cu ramuri ale aceluiași copac. Nu există niciun ornament pe acești arbori; mai mult, nu există tradiționalele motive și culori ale Crăciunului (cum ar fi auriul). Lângă scară principală a hotelului, în stil art deco, se află un pin, în locul precedentului brad de Crăciun.

Spectacolul de lumini și sunete este și el o parte a instalației artistice. Astfel, putem auzi sunetele păduri, cum ar fi bufnițe, privighetori, vrăbii și vulpi (deși aceste din urmă creaturi nu sună ca un ring-ding-ding-ding-dingeringeding). Iar luminile sunt adecvate sunetelor: atmosfera spațiului se schimbă odată cu ele, de la răsărit la apus.

Un copăcel atrage atenția în pădure. Acest copăcel mic nu simbolizează doar jocul cu proporțiile, potrivit celor doi designeri, dar și speranța viitorului. Creația lui Jony Ive și Mark Newson își dorește să inspire seninătate și optimism, după un an excepțional de agitat.

Instalația realizată de ce doi designeri poate fi vizionată până în 3 ianuarie 2017, în holul hotelului Claridge din Londra (Brook Street, Mayfair, London, W1K 4HR). Montarea bradului de Crăciun a marcat începerea sezonului sărbătorilor de iarnă în capitala britanică de ani de zile, iar acest brad a fost creat de designeri celebri în ultimii șapte ani. Iată cum au arătat brazii de Crăciun în ultimii ani:

John Galliano – Dior, 2009
John Galliano – Dior, 2009
John Galliano – Dior, 2010
John Galliano – Dior, 2010
Alber Elbaz – Lanvin, 2011
Alber Elbaz – Lanvin, 2011
Kally Ellis – McQueens, 2012
Kally Ellis – McQueens, 2012
Dolce & Gabbana, 2013
Dolce & Gabbana, 2013
Dolce & Gabbana, 2014
Dolce & Gabbana, 2014
Christopher Bailey – Burberry, 2015
Christopher Bailey – Burberry, 2015

sursa: Wallpaper

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!