imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

HealthKit de la monitorizare la diagnostic?


Până acum HealthKit-ul doar colecta date despre parametrii noștri în timpul exercițiilor de fitness și în timpul vieții de zi cu zi. Scopul celor de la Apple este însă să dezvolte un software care să poată interpreta aceste date și pe baza lor să poată oferi sfaturi utilizatorilor sau doctorilor.

Primul pas ne spun cei de la Bloomberg, conform unor surse apropiate Apple, este acela de a dezvolta o aplicație care să monitorizeze somnul și una care să monitorizeze starea pe baza măsurări ritmului cardiac.

hello-heart-1

Lucrurile par a face sens, dacă ținem cont și de investițiile masive realizate de companie în domeniu. La începutul anului au achiziționat mica companie Gliimpse, care se ocupa cu dezvoltarea de software menit să extragă date medicale din diferite baze de date și în diferite formate pentru a le stoca. De altfel, Mohan Randhava, fondator al Gliimpse, care după achiziție a devenit Apple Health senior engineer, nota pe contul său de LinkedIn:

Voi lucra la dezvoltarea unei platforme, mai multe interfețe de aplicații, și un produs simplu care va da naștere la ceea ce considerăm că va fi un produs revoluționar de îngrijire a sănătății destinat utilizatorilor din U.S.

Această achiziție, împreună cu multe alte angajări, cea a lui Stephen Friend, cel care este creditat a fi “creierul” din spatele ResearchKit, sau a lui Evan Doll, unul dintre fondatorii Flipboard pe postul de director a departamentului de Health Software Engineering, sau cea a lui Yoky Matsuoka – fostul șef al departamentului de tehnologie de la Nest Labs, ca să menționăm doar câteva, par a fi semne foarte clare ale investițiilor masive pe care Apple le realizează în acest domeniu.

ccc

Funcționalitățile despre care vorbim pot fi implementate chiar și pe modelul actual de ceas, lansat cu puțin timp în urmă, acesta deținând senzorii cu ajutorul cărora datele necesare ar putea fi obținute. Totuși o problemă ar putea apărea în ceea ce privește monitorizarea somnului, deținătorii de Apple Watch punându-l pe acesta în mod normal la încărcat peste noapte. O altă problemă majoră este aceea de a evita transformarea Apple Watch într-un dispozitiv folosit pentru diagnosticare, caz în care va apărea necesitatea de a obține aprobarea Food and Drug Administration (FDA) ceea ce ar încetini considerabil dezvoltarea ulterioară a dispozitivului. Ar fi necesar ca autonomia bateriei să se extindă pe perioada unei zile, să aibă propriul chip de date celulare care să-l facă independent de iPhone, etc.

http-a.amz_.mshcdn.com-wp-content-uploads-2015-04-Apple-Watch-2-optimized

Noul Apple Watch are incorporat un chip GPS care îi permite să fie mai independent de iPhone decât până acum, dar nu rezolvă complet problema. Este water resistant, permițând utilizatorilor să îl poarte în timp ce aleargă, înoată sau fac alte exerciții fizice. În același timp watchOS 3 a adus noi aplicații pentru colectarea datelor, dar a și plasat mai bine datele de monitorizare a stării de sănătate în interfața cu utilizatorul. Par a fi pași importanți și strâns legați de ceea ce Bloomberg raportează a fi planurile Apple pentru cel mai personal dispozitiv al său de până acum.

sursa: Bloomberg

iPhone 8 Vestitorii Primaverii
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!