imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Gurman: Apple desfințează AirPort-ul


Jurnalistul Mark Gurman de la Bloomberg, care a dezvăluit multe secrete Apple cititorilor pe parcursul carierei sale, spune că Apple va întrerupe producția routerelor AirPort.

Avem toate motivele să credem ceea ce spune. Apple a desființat deja echipa care lucra la routere, i-a declarat o persoană care a dorit să rămână anonimă lui Gurman. De acum încolo, Apple se va putea concentra și mai bine pe dispozitivele de larg consum.

Este un pas explicabil, profitul realizat de compania din Cupertino din ceea ce clasifică ca „other products” fiind foarte mic. Adică 5% și trebuie ținut cont că din această categorie fac parte produse precum: AirPort, Apple Watch sau Apple TV-ul. Acest segment le-a adus 11 miliarde de dolari anul acesta.

AirPort-ul a fost ultima dată actualizat în 2013 și are trei variante: AirPort Time Capsule, AirPort Extreme și AirPort Express-ul. Dispozitivul a fost, deja de ani buni, o foarte bună alternativă de router wireless pentru fanii Apple.

Această decizie ar putea fi o nouă lovitură pentru ecosistemul Apple, care face diferența dintre Apple și celelalte companii din piață. Chiar dacă, cel mai probabil, Apple va permite companiilor partenere să preia această zonă, așa cum a procedat și cu Thunderbolt Display-ul. Nu este nici o problemă cu produsele LG, dar nu sunt nici Apple, nici premium. Soluțiile pe care aceste companii le furnizează pur și simplu nu-și găsesc locul în imaginea de ansamblu.

Fanii, sau utilizatorii pro nu sunt deloc încântați de actuala strategie Apple. Din ce în ce mai mulți oameni cred că inovația nu mai este cea mai mare prioritate pentru companie, ci aceea de a răspunde cerințelor acționarilor. Ar fi mare păcat, întrucât dispozitivele despre care vorbim chiar ne-au făcut viața mai bună și mai ușoară.

Steje Jobs nu ar fi permis să se întâmple asta.

Nu este pentru prima oară când astfel de critici sunt adresate companiei. Totuși trebuie menționat faptul că în perioada Steve Jobs compania opera într-un cu totul alt fel de piață. iPhone-ul nu se vindea la fel de bine ca acum. Este de înțeles faptul că se concentrează doar asupra unui segment care aduce cele mai bune vânzări, pentru că astfel ajung la cei mai mulți dintre utilizatori. Probabil vor trebui, de asemenea, să accepte cererile pieței asiatice, dacă aceasta este importantă pentru Apple.

Sunt discuții despre o posibilă dispariție a Mac Pro-ului, sau despre nevoia ca Apple să producă din nou monitoare. Este multă îngrijorare despre dizolvarea ecosistemului Apple și despre faptul că Apple se îndepărtează din ce în ce mai mult de utilizatorii pro. La fel gândește și Gurman. Este foarte posibil ca utilizatorii de bază ai produselor Apple să le abandoneze pentru a căuta alternative, deși, deocamdată nu există nici o alternativă reală pentru sistemele Apple la ora actuală.

Nu ne rămâne decât să sperăm că „prezicătorul” Gurman se înșală de data asta, iar articolul pe care la publicat nu se va adeveri. Știm că Apple TV a devenit un produs foarte important pentru companie, fiind o poartă către controlul caselor noastre, undeva în viitorul nu foarte îndepărtat. Cel mai probabil au mutat o mare parte a dezvoltatorilor care lucrau la proiectul AirPort acolo. Este AirPort-ul atât de puțin important pentru Apple?

sursa: Bloomberg

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!