imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Gorilla Glass, folosită în construcția iPhone, este și mai rezistentă


Nu sunt mulți cei care știu că ecranul iPhone este realizat folosind Gorilla Glass. Corning, producătorul sticlei de ecran, a anunțat noul produs Gorilla Glass 5 care este și mai rezistent.

Cele mai mari temeri ale posesorului de smartphone sunt legate fie de pierderea/furtul telefonului, fie de stricarea acestuia. În general problemele cele mai mari sunt legate de faptul că fie scăpăm, fie aruncăm accidental telefonul pe jos. Exact acest tip de eveniment au vrut cei de la Corning să rezolve cu noua generație de ecran.

Corning_GorillaGlass

Astfel, Gorilla Glass a devenit mai rezistentă, iar pentru a se asigura că așa este cei de la Corning au realizat mult mai multe teste și mult mai apropiate de situații reale. Unul dintre cele mai importante și mai relevate teste fiind acela al căderii unei machete de smartphone, pe care era montat noul ecran, de la înălțimea de 1,6 metri. Rezultatul final al testelor a fost o îmbunătățire a ratei de supraviețuire a ecranului, la astfel de evenimente, care a ajuns la 80%. Asta în condițiile în care un alt studiu la nivel global spune că 85% dintre posesorii de smartphone și-au scăpat telefonul din mână cel puțin o dată pe an, ba chiar mai mult, 55% dintre posesorii de smartphone și-au scăpat telefonul din mână de trei sau mai multe ori pe parcursul unui an. Mai este interesant de precizat și faptul că mai mult de 60% dintre posesori de smartphone și-au scăpat dispozitivul de la o înălțime aflată undeva între șold și umăr.

Cu fiecare generație de Corning Gorilla Glass, am dus tehnologia sticlei de ecran mai departe. Gorilla Glass 5 nu este o excepție, ea întărește avantajul Corning în ceea ce privește performanța la cădere în fața soluțiilor similare oferite de competiție.

a declarat John Bayne, vice-președinte și director general, Corning Gorilla Glass.

Cum multe căderi în lumea reală apar de la înălțimea dintre talie și umăr, am știut că îmbunătățirea performanței la cădere ar fi un progres important și necesar.

sursa: MacRumors, Corning

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!