google-maps-ipad

Google Maps va aduce navigația offline în curând pe iOS

#Noutăți
2015. 11. 12.

Offline Maps nu este chiar o noutate. Google a prezentat deja această funcționalitate la conferința Google I/O din mai. Săptămâna acesta însă Google a anunțat că ultima actualizare a Google Maps pentru Android încorporează un mod offline îmbunătățit care oferă acces la sistemul de navigație chiar și atunci când nu ai acces la serviciile de internet, celulare sau Wi-Fi. Compania a precizat de asemenea că această funcționalitate va fi disponibilă în curând și pe iOS, dar nu a precizat o dată concretă.

product-offroad-howitworks-v1-r2

Până acum în modul offline al Google Maps puteai doar să vezi hărțile, dar în momentul în care va fi actualizat vom avea disponibil și sistemul de navigație, căutarea de destinații și de informații despre acestea, cum ar fi programul de lucru, informațiile de contact și review-uri, rating-uri ale respectivelor locații.

“Acum vei putea descărca o întreagă zonă a lumii pe telefon și data viitoare când nu ai disponibilă o conexiune la internet – fie că e vorba despre un drum de țară fie că este o parcare subterană – Google Maps va funcționa în continuare. Dacă înainte puteai doar vizualiza o parte a hărții online, acum poți folosi navigația, căutarea anumitor destinații și alte informații utile despre respectivele locații, orarul, informații de contact sau rating-uri.” – este notat pe blogul oficial Google Maps
Offline Maps setup
Cei de la Google mai notau pe blogul Maps că aproximativ 60 la sută din populație nu are internet în ziua de azi și chiar atunci când ai acces nu este întotdeauna vorba despre o conexiune stabilă și cu suficientă lărgime de bandă. Asta înseamnă că majoritatea populației nu are un acces rapid și ușor la informație și asta în condițiile în care oamenii călătoresc și explorează lumea din jurul lor din ce în ce mai mult. Tocmai această problemă încearcă Google Maps să o rezolve cu această actualizare.

sursa: Google maps Blog, MacRumors