imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Google creează un iPhone Android


Google este în prezent singura companie care poate să creeze singură un telefon ca iPhone și se pare că își va încerca norocul. De ce este acest lucru bun? De ce este iPhone diferit de alte telefoane? Cum rămâne cu ceilalți producători? În acest articol, vom încerca să căutăm câteva răspunsuri la aceste întrebări.

Am putea suspecta că gigantul motorului de căutare se gândea să creeze un produs similar iPhone-ului încă de când au apărut zvonurile despre Google Pixel anul trecut. Un telefon care ar fi proiectat și fabricat în întregime de companie, de la primii biți de software până la ultimul șurub. Un telefon în care vorbim despre hardware și software ca o unitate, nu ca două părți separate, la fel ca în cazul iPhone-urilor.

Apple s-a obișnuit cu filosofia repetată de Steve Jobs de atâtea ori: „trebuie să construim singuri produsul în întregime”. Câtă dreptate avea! Cu toate acestea, pentru a evita confuzia, trebuie să subliniem faptul că Apple nu fabrică fiecare parte a telefonului și nu asamblează telefonul. Ceea ce face Apple este coordonarea fiecărui moment al acestui proces: pune hardware-ul în dispozitivul pe care l-a proiectat și optimizează software-ul pentru a completa hardware-ul, creând cea mai bună experiență pentru utilizator.

Proiectat de Apple în California. Asamblat în China.

Apple a creat acorduri benefice cu furnizorii săi și a creat o competiție între ei, fapt ce a dus și la o scădere a prețurilor. Ei au căutat cei mai buni parteneri pentru asamblare, astfel încât să poată obține un profit cât mai bun din acest proces. Între timp, sute de milioane de oameni cumpără dispozitive iPhone pentru că acest telefon este un produs destul de prietenos cu utilizatorul. Întrebarea este: ce face ca acest produs să fie atât de ușor de folosit și cum atinge el acest nivel al experienței utilizatorului?

Cred într-o unitate.

Nimeni altcineva nu face asta în afară de ei. Nimeni altcineva nu creează hardware-ul și software-ul într-un singur loc. Cel mai mare rival Apple este Samsung și am crezut că Galaxy S8 este un produs foarte bun până când am ajuns să-l ținem în mână. Magia a dispărut într-o clipă. Indiferent cât de mare este ecranul din margine în margine sau funcțiile suplimentare pe care probabil nu le-am folosi niciodată, am fost destul de dezamăgiți după câteva secunde. Nu am simțit acel nivel de confort ca atunci când foloseam un iPhone și nu pentru că suntem fanatici iPhone, ci pentru că întregul sistem este compus din mai multe părți, nu creează o unitate.

Google a început o nouă călătorie toamna trecută când au introdus Google Pixel sub umbrela #MadeByGoogle. Pixel a fost complet diferit încă de la început de familia Nexus, care avea mereu logo-ul unui alt producător. Bineînțeles, știam chiar și atunci că HTC fabrică dispozitivul, dar Google s-a gândit mai bine cum ar putea realiza un produs final similar cu iPhone-ul, atât în ​​termeni de afaceri, cât și de experiență a utilizatorului.

Există două aspecte foarte importante ale acestui joc: procesorul și furnizorii. Nu este nevoie să intrăm în detalii profunde despre procesoare. Apple creează în fiecare an cipurile serie A prin care poate controla ritmul dezvoltării telefoanelor. Pe de altă parte, să ne uităm la ce s-a întâmplat cu noile MacBook-uri. A introdus noile MacBook Pro toamna trecută și toată lumea a fost destul de dezamăgită pentru că nu aveau cele mai recente procesoare Intel – care nici măcar nu erau pe piață în acel moment, dar a 6-a generație era deja pe piață de mult timp.

Dacă Apple ar pune procesoarele Samsung sau Qualcomm în telefoanele lor, nu ar putea să creeze același sistem care să se potrivească cu utilizarea a două nuclee în același timp în iPhone 7. Nu ar fi capabilă să păstreze controlul asupra problemei de supraîncălzire și ar trebui să facă compromisuri în anumite zone ale telefonului. Acesta este motivul pentru care Apple este în mod constant înaintea altor companii, deoarece ea știe cel mai bine de ce are nevoie.

Faptul că Google lucrează deja la propriile procesoare spune multe. Ba mai mult, au angajat deja unul dintre inginerii de top, Manu Gulati, de la Apple. Am avut un test de referință interesant anul trecut, care a avut drept rezultat faptul că iPhone 7 Plus este cel mai puternic telefon disponibil în prezent în ceea ce privește testele benchmark single core. Google Pixel a eșuat lamentabil la același test. Dacă ar reuși cumva să rezolve această problemă ar putea avea o întreagă lume de posibilități de dezvoltare, ceea ce le-ar permite să țină pasul cu Apple și Samsung.

Problema furnizorului este mai complexă. Pe de o parte, concurența este foarte mare. Furnizorii nu pot vinde un produs la un preț mai mare dacă nu a demonstrat încă ce poate face, dar cu toate acestea, dacă se mențin la un anumit nivel tehnologic și nu fac afaceri bune, vor obține profituri mult mai mici, care ar putea apoi influența negativ dezvoltarea. De asemenea, să nu uităm că Google Pixel nu este pe piața fiecărei țări, deoarece nu poate ține pasul cu cererea în creștere, chiar dacă sună ciudat. Nu contează că pot vinde mai multe telefoane decât înainte dacă nu pot produce suficient pentru a satisface aceste cerințe.

Chiar și Apple are aceste probleme. S-a întâmplat de câteva ori să rămână fără telefoane, de exemplu iPhone 7 Plus, deși fabrica Foxconn este capabilă să producă o jumătate de milion de iPhone-uri pe zi. Cu toate acestea, Apple vinde cu 250 de milioane mai multe iPhone-uri în fiecare an. Lui Google îi va fi foarte greu să se pregătească pentru asta și din acest motiv este singura companie care poate concura cu Apple și poate crea un telefon similar de bun. Da, cu un software optimizat.

Imaginea este ilustrativă.
Imaginea este ilustrativă.

În acest fel, se poate considera că Google ar face primii pași ai unui proiect care ar putea duce la ceva mult mai plăcut în viitor. Dacă Google vrea cu adevărat să creeze un telefon bun, poate. Microsoft a încercat să facă același lucru în trecut, însă a fost un eșec complet. Nu ne așteptăm ca Google să vină cu un telefon care să le pună pe celelalte în umbră în următorii doi sau trei ani, un telefon care i-ar face pe utilizatorii iPhone să-și lase telefoanele vechi deoparte, dar o concurență sănătoasă este excelentă pentru afaceri – mai ales atunci când vorbim despre concurenți reali.

sursa: The Verge

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!