ytu_landing_1440x600

Google anunță introducerea abonamentului YouTube

#Noutăți
2015. 10. 23.

De cele mai multe ori serviciile oferite gratuit au și variante îmbunătățite cu plată. Iată că și Google s-a hotărât să introducă un abonament, de 10 $, la Youtube care să-ți permită să vizualizezi conținut fără a-ți mai apărea reclame. Serviciul se va numi YouTube Red și va debuta pe 28 octombrie în SUA. Deocamdată nu va fi disponibil și în Romania sau alte țări.

Acest tip de abonament aduce câteva beneficii. Unul ar fi dispariția reclamelor – chiar dacă existau deja variante de a filtra reclamele în timpul vizionării de clipuri, de multe ori, acestea deveneau inutile întrucât compania modifica la rândul său metodele de afișare a reclamelor. În plus, abonamentul va elimina anunțurile publicitare și de pe dispozitivele mobile, precum și din alte aplicații cum ar fi YouTube Gaming sau viitoarea aplicație YouTube Music.

Abonații vor putea, de asemenea, să stocheze clipurile video pe dispozitivele mobile pentru vizualizare offline. La stocarea locală a clipurilor va exista și o opțiune, numai audio, care va economisi spațiul de stocare.

Red va include acces gratuit la YouTube Music și Google Play Music. Abonații acestuia din urmă, vor putea utiliza funcțiile video din Red, ceea ce ar putea face serviciul mai competitiv cu rivalii Spotify și Apple Music.

Începând din 2016, vor fi disponibile oficial pe Red și filme sau seriale TV.

Va fi oferită posibilitatea de a testa gratuit o lună serviciul. Cei de la Google nu au spus când va fi disponibilă aplicația YouTube Music sau când se va extinde Red și în afara Statelor Unite.

sursa: appleinsider, YouTube