imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Google a adăugat suport pentru Slide Over și Split View aplicației YouTube


Poate fi o veste proastă pentru unii, dar pentru majoritatea dintre noi cu siguranță este una bună: Google a actualizat aplicația YouTube pentru iPad, integrând suport pentru două dintre funcționalitățile multi-tasking introduse de Apple în iOS 9.

Toamna trecută în luna septembrie, compania din Cupertino a făcut disponibil iOS 9. Acesta aducea trei noi funcționalități menite să ofere facilități multi-tasking utilizatorilor de dispozitive mobile marca Apple. Era vorba despre Slide Over, Split View și Picture-in-Picture. La momentul lansării noului iOS, foarte puține aplicații ofereau suport pentru noile funcționalități.

Înainte de a vedea ce anume au făcut cei de la Google, să ne reamintim ce anume ne ofereau cele trei funcționalități multi-tasking din iOS 9:

Slide Over-ul ne permite accesarea altor aplicații pentru a rezolva unele sarcini scurte, fără a părăsi aplicația principală. Acest lucru se realizează din fereastra aplicației curente, glisând marginea din dreapta a ecranului spre stânga. Acest gest deschide o listă cu aplicațiile care oferă suport pentru Slide Over; o deschideți pe cea de care aveți nevoie și, după ce ați terminat ceea ce aveți de făcut, doar glisați spre dreapta aplicația nou deschisă și vă puteţi relua munca.

Split View duce mai departe această funcționalitate, permițându-vă să mențineți active ambele aplicații, în același timp. Primii pași necesari pentru a accesa această funcționalitate sunt aceeași ca la Slide Over, doar că, în momentul în care ați deschis noua aplicație, trebuie să glisați linia de demarcare dintre cele două aplicații și să o mișcați la stânga sau la dreapta, după nevoie. În acest moment, cele două ferestre sunt active simultan, astfel putând folosi cele două aplicații după cum doriți.

Picture-in-Picture vă oferă posibilitatea de a urmări un video sau de a avea o convorbire FaceTime în timp ce vă continuați munca într-o altă aplicație. Pentru a accesa această funcționalitate în timp ce vizionați un clip video sau aveți o convorbire FaceTime, apăsați butonul Home al tabletei, iar fereastra cu conținutul video se va micșora, făcând loc ecranului cu aplicații, fără însă ca video-ul sa fie întrerupt, el putând fi urmărit în continuare în „mini fereastra” rămasă pe ecran. Puteți porni aplicația de care aveți nevoie, iar fereastra micșorată cu conținutul video va rămâne deasupra noii ferestre.

Revenind la actualizarea de către Google a aplicației YouTube, aceștia au integrat în aplicație suport pentru primele două funcționalități multi-tasking ale iOS. În mod surprinzător, nu oferă încă suport tocmai pentru Picture-in-Picture, dar probabil compania are motivele ei pentru această omisiune.

IMG_2786 IMG_2785

De acum încolo veți putea urmări clipul favorit în timp ce vă continuați munca dacă v-ați actualizat aplicația YouTube de pe tabletă. Slide Over are ca cerințe minime iPad Pro, iPad Air 1 sau 2, precum și iPad mini 2 sau mai actual, în timp ce pentru Split View cerințele sunt mai stricte, având nevoie de minim un iPad Pro, iPad Air 2 sau iPad mini 4.

În așteptarea integrării Picture-in-Picture în aplicație, puteți testa și folosi Slide Over și Split View.

sursa: YouTube

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!