Tim-Cook-FCo-cover

Goldman Sachs recomandă cumpărarea de acțiuni Apple

#Noutăți
2015. 11. 18.

Goldman Sachs și-a modificat recomandarea de cumpărare pentru acțiunile Apple la “trebuie cumpărat”. Aceasta este una dintre cele mai bune recomandări de cumpărare pe care le oferă firma. Motivele oferite pentru această recomandare sunt mai multe: vânzările Apple merg foarte bine și probabil vor continua în același ritm, apariția noului Apple TV care deschide noi oportunități de monetizare, dar în principal sunt legate de potențialul operațiilor de tipul “Apple-as-a-service” neexploatate încă la potențialul maxim de către Apple, în opinia celor de la Goldman Sachs. Aceștia estimează că Apple și-ar putea ușor crește cu cel puțin 7,6 miliarde de dolari veniturile lunare.

Cu un număr estimat de aproximativ 500 milioane de utilizatori loiali de iPhone, prevedem o posibilitate semnificativă pentru Apple de a crește monetizarea” – notau cei de la Goldman Sachs.

Pornind de la serviciile oferite la ora actuală de Apple, aceștia au construit o metrică venit mediu per utilizator ( average revenue per user – ARPU). În calcularea acesteia ei au luat în calcul planul de rate pentru iPhone (32 dolari pe lună) iar apoi au construit estimări de planuri similare de rate pentru alte produse dar și pentru servicii. pentru a le calcula pe acestea, au pornit de la costul Apple Music de 10 dolari pe lună. Pe baza acestor estimări cei de la Goldman Sachs au ajuns la concluzia că Apple nu valorifică în acest moment un venit de aproximativ 113 dolari pe lună pentru fiecare posesor de iPhone. Multiplicând asta cu o cifră care reprezintă doar 10% dintre posesorii actuali de iPhone au obținut suma de 7,6 miliarde de dolari pe lună.

De asemenea aceștia prevăd vânzări de peste 200 milioane unități iPhone în următorii doi ani. Asta înseamnă o creștere cu aproximativ 40% și ar duce numărul clienților fideli de iPhone la 700 milioane.

sursa: Business Insider