imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ghiciți ce este: Apple nu câștigă nici un ban, dar totuși investește în această direcție?


Nu mai ghiciți: conform analizei celor de la Barclays, este vorba despre HomeKit și Siri. Apple nu are aproape niciun profit în aceste domenii, totuși merită să investească în ele. Desigur, ei își doresc să obțină profit de pe urma lor, dar dacă nu, avantajele suplimentare compensează oricum.

De data aceasta, recenta analiză a celor de la Barclays a luat în considerare aspirațiile Apple în domeniul smarthome și au ajuns la o concluzie destul de importantă:

Apple nu obține prea multe venituri din acest domeniu.

Analiștii care au realizat studiul, Mark Moskowitz, Daniel Gaide și Chang Liu, au analizat situația Apple în acest domeniu din trei puncte de vedere principale. În primul rând, ei au precizat că mentalitatea „iOS first” este deosebit de benefică pentru companie, deoarece astfel iPhone-ul devine un „centru de control natural” cu o interfață familiară cu utilizatorul și are o prezență constantă în viața utilizatorilor. În legătură cu aceasta, ei au adăugat că, indiferent de cât de rapid și de mare a fost succesul Amazon Echo, avantajul lui Siri este foarte mare, fiind prezent pe mult mai multe dispozitive (20+ milioane față de 700+ milioane).

În al doilea rând, au vorbit despre răspândirea platformei. Ei văd o constantă deschidere a companiei din Cupertino față de dezvoltatori și de terții producători semnând acorduri de parteneriat cu tot mai mulți dintre aceștia. Întregul proces poate părea puțin cam lent din punctul de vedere al utilizatorilor, dar nu putem nega faptul că realizarea și implementarea unor astfel de parteneriate durează mult. În cele din urmă, analiștii Barclays împărtășesc cu noi și câteva previziuni în analiza lor. Ei cred că dacă Apple dorește să-și continue creșterea prezenței în domeniul smarthomes, ei vor putea continua să crească astfel loialitatea utilizatorilor și să integreze cât mai mulți oameni în propriul ecosistem.

Tocmai de aceea merită pentru Apple să investească în toate astea. Deocamdată nu obțin prea mulți bani din acest domeniu, iar analiștii prevăd că nu-și vor putea transforma poziția de lider și loialitatea utilizatorilor în profit pe termen scurt. Cu toate acestea, ei continuă să încerce (cu HomePod de exemplu), dar deocamdată mai avem de așteptat până să vedem ce se va întâmpla.

Se pare că loialitatea utilizatorilor este mai importantă decât câteva milioane de dolari pentru Apple.

sursa: 9to5mac

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!