cover

Furt de gift card-uri și iPhone-uri în valoare de 750000 de dolari

#Noutăți
2015. 12. 28.

Săptămâna trecută poliția din Tigard, statul Oregon, a oprit o rețea organizată care a reușit să fure gift card-uri și iPhone-uri în valoare de aproape 750000 de dolari.

Investigația a început pe 4 decembrie acest an atunci când un individ a folosit “o mare cantitate de gift card-uri” într-un Apple Store din Washington Square Mall. Acesta a fost văzut apoi punând proaspăt achiziționatele iPhone-uri în portbagajul unei mașini închiriate, care a fost umplut cu pungi de cumpărături Apple.

Atunci când poliția a oprit mașina pentru a o percheziționa au fost găsite 470 iPhone-uri, sute de gift card-uri și bonuri de casă care totalizau o valoare mai mare de 585000 de dolari.

Tigard PD
Tigard PD
Tigard PD

Detectivii au mers apoi la un centru FedEx apropiat unde au găsit de asemenea cutii care conțineau iPhone-uri pe care suspecții le expediaseră deja către Hong Kong.

Conform unui purtător de cuvânt al poliției, Jim Wolf, deocamdată nu s-au făcut arestări iar investigațiile continuă. Bărbatul, împreună cu un presupus complice au colaborat cu poliția pentru a-i identifica și pe ceilalți oameni implicați în furt.

Tigard PD

Wolf a spus că investigația este “complexă” implicând legături cu Hong Kong-ul și se bănuiește că este legată de asemenea de circulația unor cărți de credit false în sudul Californiei.

sursa: Portland Tribune