imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Foxconn ar putea investi 10 miliarde de dolari într-o uzină în India, pentru a produce iPhone


Furnizorul Apple Foxconn este în negocieri finale pentru semnarea unui acord cu guvernul Indiei privind deschiderea unei uzine de producție în această țară asiatică, scrie site-ul specializat 9to5mac, care citează un cotidian indian.

Potrivit The Economic Times of India, Apple și Foxconn au căzut de acord asupra statului Maharashtra pentru locația viitoarei uzine.

Foxconn ar fi interesat de o suprafață de teren de circa 5 kilometri pătrați în statul Maharashtra. Uzina ar urma să producă strict pentru iPhone iar investiția ar ajunge la aproximativ 10 miliarde de dolari. Investiția ar putea fi finalizată în 18 luni, moment în care uzina ar fi deplin operațională.

Foxconn este interesată să deschidă între 10 și 12 uzine în India până 2020. Anterior, compania a produs componente pentru Nokia în India, dar și-a închis fabricile după ce contractul cu producătorul finlandez s-a încheiat în 2014.

Apple a anunțat recent că a primit aprobarea din partea autorităților indiene pentru deschiderea de magazine de vânzare cu amănuntul, grație tehnologiilor de vârf pe care le folosește. În general, India este reticentă în a permite companiilor străine să deschide astfel de magazine, dar guvernul și-a relaxat poziția în ultimii ani.

Pe lângă magazine, Apple va inaugura de asemenea un centru de dezvoltare în Hyderabad. Lucrările la investiția în valoare de 25 de milioane de dolari vor demara în partea a doua a acestui an iar în momentul în care centrul de dezvoltare va fi deplin operațional numărul angajaților va ajunge la 150. Pentru construcția centrului vor fi create 4.500 de locuri de muncă.

Apple a afirmat tot timpul că India reprezintă o piață cu un potențial uriaș pentru iPhone. Președintele gigantului din Cupertino, Tim Cook, a declarat recent, la prezentarea rezultatelor companiei pe trimestrul doi din 2016, că India este, in opinia sa, ceea ce China a fost în urmă cu 7-10 ani.

Cook a arătat, de asemenea, că vânzările Apple în India au crescut cu în trimestrul doi cu 56%, în cifre anualizate.

De notat ca India este o țara curtată puternic și de gigantul chinez Xiaomi.

sursa: 9To5Mac, Economic Times India

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!