imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Foxconn a înlocuit cu roboți 60000 de angajați din China


Foxconn, furnizor pentru mulți producători cunoscuți, precum Apple și Samsung a înlocuit cu roboți 60.000 de angajați. Foxconn asamblează în mare parte produse pentru Apple, iar una dintre fabricile companiei „a redus numărul angajaților de la 110.000 la 50.000 datorită introducerii roboților”, a precizat un oficial guvernamental pentru South China Morning Post.

Sediul central al Foxconn este în Taiwan, însă are 12 fabrici în China, acolo unde produce faimoasele iPhone-uri și iPad-uri.

Această decizie vine în contextul în care China investește masiv în forța de muncă robotică.

Foxconn Technology Group a confirmat pentru BBC că își automatizează „multe dintre sarcinile de fabricație asociate cu operațiunile noastre”, dar neagă faptul că acest lucru ar putea înseamnă pierderea multor locuri de muncă pe termen lung.

Aplicăm ingineria robotică și alte tehnologii inovatoare de fabricație pentru a înlocui sarcinile repetitive realizate înainte de angajați, și prin formare le vom permite angajaților noștri să se concentreze pe elemente cu valoare mai mare în procesul de fabricație, așa cum este cercetarea și dezvoltarea, controlul proceselor și a calității

arată compania în declarație.

Vom continua să valorificăm automatizarea și forța de muncă în operațiunile noastre de fabricație și ne așteptăm să ne menținem forța de muncă semnificativă în China.

Xu Yulian, șeful departamentului de publicitate pentru regiunea Kunshan a precizat că „cel mai probabil mai multe companii vor urma acest exemplu”.
Începând cu luna septembrie a anului 2014, 505 fabrici din Dongguan, în regiunea Guangdong, au investit aproximativ 500 de milioane de dolari în roboți, cu scopul de a înlocui mii de muncitori.

Roboți în fabrica Tesla
Roboți în fabrica Tesla

Evident, acest trend va afecta piața locurilor de muncă. În acest sens, economiștii au emis avertismente în cadrul cărora au sugerat că în stilul acesta 35% dintre locurile de muncă vor fi expuse riscului în următorii 20 de ani.

În 2012, un raport la Fair Lbor Association a arătat cum condițiile de muncă din fabricile Foxconn se aflau sub standardele legale. La momentul respectiv, atât Apple cât și Foxconn au fost de acord să contribuie la îmbunătățirea condițiilor.

sursa: BBC, The Independent, Engaget

The new 9.7-inch
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!