imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Fitbit HR – produsul care a adus compania ce îl produce pe culmile succesului


Compania Fitbit a luat naștere în anul 2007, an în care James Park și Eric Friedman au văzut potențial în senzorii încorporați în dispozitive mici, portabile. După Fitbit Zip, Fitbit Aria, Fitbit Flex și Fitbit Charge apariția pe piață a Fitbit-ului HR a marcat un an important pentru compania ce îl produce, fiind desemnată bestseller în materie de produse ce monitorizează activitatea zilnică, în prezent aceasta valorând 4.000.000 $.

Acum să vedem și motivele pentru care își merită titlul.

Pornind de la designul ce se adaptează ușor atât unui stil casual cât și unui stil mai business, Fitbit HR vine în cinci variante de culori și anume negru, albastru, mov, roșu, turcoaz, atât ale brățării cât și ale ecranului cu care se îmbină perfect. Variantele de măsuri pentru brățări sunt următoarele:

-Small – cu dimensiuni ajustabile cuprinse între 5.5 inch și 6.5 inch
-Large – cu dimensiuni ajustabile cuprinse între 6.3 inch și 7.6 inch

Materialul folosit pentru brățară este cauciucul, toate statisticile afișându-se prescurtat, la apăsarea unui buton lateral, pe un ecran OLED luminos, datele transmise fiind foarte lizibile în ciuda dimensiunii ecranului destul de mic, ajustându-se printr-o încuietoare de ceas obișnuit. Toate aceste materiale folosite duc la un alt avantaj și anume rezistență la apă(1ATM). De menționat faptul că aceasta rezistență la apă se manifestă în condiții de umiditate sau stropi de apă, nu permite și utilizarea ei în timpul înotului sau la piscină, deci dacă acesta este exercițiul principal pe care îl faceți ar trebui să vă orientați către un alt produs.

all

Aplicația este intuitivă și facil de folosit, nefiind încărcată de task-uri nefolositoare. De asemenea și sincronizarea are loc destul de rapid, fără probleme de “pairing”.
În momentul accesării aplicației vă sunt transmise toate datele ce au fost înregistrate de-a lungul zilei.
Un alt punct forte al aplicației este faptul că va puteți configura diferite obiective de pași parcurși, primind notificări în momentul atingerii acestora.
Puteți de asemenea să va demonstrați superioritatea pe plan sportiv, sau nu, adăugându-vă și provocându-vă prietenii.
Atașat avem imaginea dashboard-ului Fitbit varianta pentru Desktop.

fitBitHR

Prin apăsarea butonului din lateralul ecranului primim informații monitorizate continuu despre numărul de pași, numărul de calorii arse, numărul de km parcurși, numărul de scări urcate și nu în ultimul rând, pulsul. De asemenea dacă intenționați să vă faceți diminețile mai energizante, puteți programa ora la care să vă treziți, acest lucru având loc cu ajutorul unei vibrații ce lasă senzația de trezit natural, nefuncționând ca o alarmă clasică.

Spre deosebire de modelele anterioare de la Fitbit, la acesta nu este necesar să setați momentul în care vă băgați la somn, sau momentul în care începeți o activitate sportivă sau pur și simplu mișcarea, acest lucru înregistrându-se automat bazându-se pe mișcări și pe bătăile inimii.

Un alt indicator al acestuia se declanșează în momentul unui apel telefonic, vibrând până la recepționarea apelului.
În cazul unei activități sportive intense toate aceste lucruri sunt monitorizate și separat, doar pe perioada antrenamentului, având ocazia să aflați cum e mai eficient să ardeți calorii.

Durata de viață a bateriei este cu adevărat impresionantă, ținând cont, în special de înregistrările continue ale pulsului, aceasta fiind de până la 5 zile. Durata de viață a bateriei este scurtată de numărul de alarme setate, fiecare alarmă reducând-o cu un procentaj destul de mic. De asemenea, apăsările excesive ale butonului lateral, primirea excesivă de apeluri telefonice și înregistrările pulsului setate pe ON, au un rol important în reducerea acesteia.

În cazul în care au loc anumite erori datorită cărora Fitbit HR nu se sincronizează, nu înregistrează mișcările sau nu răspunde la apăsarea butonului, este recomandat un restart. Acesta se realizează prin conectarea tracker-ului, cu ajutorul cablului de alimentare, la un laptop/pc și ținând apăsat timp de 10-12 secunde butonul lateral, până la apariția logo-ului Fitbit, urmat de numărul versiunii.

Un unic dezavantaj al acestei brățări s-ar putea manifestă la persoanele cu pielea foarte sensibilă, acestea prezentând iritații din cauza materialelor folosite.

Financiar vorbind, raportul dintre calitate și preț este echilibrat, tracker-ul Fitbit HR fiind disponibil în rețeaua de magazine iStyle la un preț de 675 540 Ron, iar comparativ cu alte dispozitive cu aceleași funcții, prețul este cel mai accesibil.

Ca și concluzie, Fitbit HR se califică cu succes în top 1 al senzorilor sportivi eficienți și convenabili.

ASW3_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!