imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Fitbit Alta


Înființată în octombrie 2007 de către James Park și Eric Friedman, Fitibt este cea mai cunoscuta companie ce produce brățări fitness. Ultima brățară lansată de către compania americana este Fitbit Alta. Ea a fost pusă pe piață în acest an.

Design și confort

Dacă cele mai cunoscute brățări Fitbit- Charge și Charge HR nu sunt cunoscute pentru design-ul atrăgător și care poate fi asortat chiar și la o ținută de seară, toate aceste lucruri s-au schimbat odată cu lansarea Fitbit Alta.

Design-ul subțire și cu brățări ce se pot schimba și asorta la orice ținută îi atrage chiar și pe cei mai sceptici dintre doritorii de brățări pentru fitness. Varianta de baza Alta arată ca orice brățară tipică pentru fitness. Are un ecran OLED cu o rezoluție de 128 de – 36 – pixeli de 1.4 inch ce stă în mijlocul unei benzi ce se poate schimba foarte ușor.

Brățările interschimbabile clasice sunt disponibile pe negru, albastru, violet și verde. Următoarea categorie de brățări, sunt cele de lux și sunt din piele pe roz pal, grafit și varianta din otel inoxidabil.

sursa: http://www.wareable.com
sursa: http://www.wareable.com

Brățările Alta sunt disponibile în trei dimensiuni pentru a se potrivi oricărui tip de încheietură – 14-17cm , 17-20.6cm și 20.6-23.6cm. Banda în sine este de 15 mm lățime, ceea ce o face să fie mult mai subțire decât cele de la Fitbit Charge.

Caracteristici

sursa: http://www.pcadvisor.co.uk/
sursa: http://www.pcadvisor.co.uk/

Cu ajutorul aplicației gratuite Fitbit, Alta se conectează automat wireless cu peste 200 de dispozitive iOS, Android sau Windows folosind tehnologia Bluetooth 4.0.

Cu un accelerometru pe 3 axe, Fitbit Alta urmărește numărul de pași efectuați, distanța parcusă, caloriile arse și timpul activ în minute. Pentru a verifica progresul, tot ce trebuie să faci este să apeși de două ori pe ecran și apar toate notificările în mod automat. Aceste notificări sunt de asemenea disponibile în aplicația instalată pe telefon, se pot stabili diverse obiective sau chiar întreceri cu prietenii. În momentul în care aceste obiective au fost atinse, Alta te felicită pentru realizările obținute și te motivează pentru a obține rezultate cât mai bune în fiecare zi.

Acest sistem este destul de receptiv, iar una dintre funcțiile mele preferate este aceea care îmi arată automat ora și data în momentul în care pur și simplu întorc mâna. Puteți seta modul în care doriți să apară ceasul – vertical sau orizontal.

Activitățile selectate sunt detectate automat folosind SmartTrack. Acesta detectează în mod automat somnul și de asemenea reamintește că trebuie parcurși cel puțin 250 de pași o data pe oră. Din păcate, nu exista caracteristici suplimentare cum ar fi GPS sau monitorizarea ritmului cardiac.

Printre activitățile care sunt detectate automat se numără și ciclismul în aer liber, alergare, mers, antrenamente aerobice- zumba, cardio-kickboxing și sporturi cum ar fi fotbal, tenis sau baschet. În plus există opțiunea de a exclude anumite activități în a fi recunoscute.

FitbitAlta_3

Fitbit Alta: Notificări

Sunt disponibile trei tipuri de notificări: cele de apel, mesaj text și calendar, toate aceste cu o scurtă vibrație pe mână. Sms-urile mai lungi vor fi scurtate și trebuie să verifici telefonul pentru a putea citi mesajul în întregime. Din păcate, nu sunt încorporate notificări pentru aplicații, cum ar fi WhatsApp sau Facebook sau e-mail.

De asemenea, vor fi scurte vibrații pentru a-ți reaminti să te miști odată pe oră pentru a îndeplini obiectivul de 250 de pași. Aceste notificări pot fi configurate pentru a fi active la o anumită oră sau chiar într-o anumită zi.

Baterie și rezistența la apă

Durata de viață a bateriei este destul de lungă, ea rezistând până la cinci zile, în funcție de modul de utilizare. În mod normal brățările sportive fără display au aproximativ 7 zile de utilizare a bateriei, ceea ca face ca Alta să fie foarte bine pregătită pentru o utilizare de 5 zile.

sursa: http://www.wareable.com
sursa: http://www.wareable.com

Încărcătorul Alta este diferit de celelalte modele Fitbit. Acesta are o clemă ce se conectează la partea din spate a brățării, ceea ce îl face mult mai sigur decât celelalte încărcătoare magnetice.

Dacă sunteți în căutarea unei brățări ce vă poate monitoriza activitatea în timp ce înotați, atunci cu siguranță Alta nu este modelul pe care îl doriți. Acesta este rezistentă la stropirea cu apă, transpirație și ploaie, dar nu poate fi scufundat în apă.

Concluzii

Fitbit Alta este o brățară fitness cu un design inovator, foarte subțire și cu brățări ce se pot schimba tocmai pentru a putea să fie asortată la orice ținută.

Recomand Alta tuturor ce sunt în căutarea unui tracker ce monitorizează activitatea fizică, aceasta îndeplinind cu succes această parte, iar spre deosebire de Jawbone, Alta are și un display ce arată în timp real această activitate – numărul de pași efectuați, minutele active sau notificările de tip apel sau SMS.

Durata de viață a bateriei este cu siguranță un punct forte deoarece Alta trebuie încărcată cam o data la 5-6 zile, iar încărcătorul tip clește asigură siguranța dispozitivului, acesta nu poate fi scăpat în timp ce se află la încărcare.

Ca și puncte slabe, trebuie precizat faptul că nu este rezistentă la scufundarea în apă, ceea ce face imposibilă purtarea acestei brățări dacă obișnuiți să înotați ca și exercițiu fizic. Un alt minus ar putea fi lipsa monitorizării ritmului cardiac în timp real, mai ales dacă obișnuiți să vă măsurați pulsul în timpul exercițiilor fizice.

Unul dintre cele mai bune motive să achiziționați Fitbit Alta este reprezentat de partea software a acesteia. Dacă știți pe cineva care deține o brățară pentru fitness cel mai probabil acea brățară este Fitbit. Alta include concursuri și provocări cu prietenii pe care îi aveți ceea ce duce la o mai bună motivație pentru a atinge obiective propuse, iar întotdeauna este mai distractiv atunci când suntem motivați de întreceri amicale cu prietenii noștri.

În consecință, dacă doriți un tracker de o calitate superioara, dar și cu un design ce poate fi adaptat la orice ținută, Fitibit Alta ar trebui să fie în lista dumnevoastră de produse ce vă pot monitoriza activitatea fizica de zi cu zi.

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!