cover

Facebook își obligă o parte dintre angajați să comute la Android, aceștia preferând de fapt iPhone-ul

#Noutăți
2015. 11. 02.

Chris Cox, șef de produs la Facebook, a luat hotărârea de a obliga un număr de angajați să facă trecerea de la iPhone la Android.

Nu, Facebook nu a declarat război Apple, și nici nu a hotărât să susțină doar produsele Android, ci conform spuselor lui Cox:

“Am cerut unei părți a echipei mele să treacă la Android întrucât în general dacă sunt lăsați să-și aleagă singuri dispozitivele, cei mai mulți preferă iPhone-ul”.

Acesta a motivat decizia spunând că este nevoie ca un număr substanțial de angajați să utilizeze Android-ul pentru a testa serviciile oferite de companie și pe acestă platformă. Cu peste 1,5 miliarde de utilizatori la nivel global, platforma Facebook țintește să-și lărgească prezența pe piață și o mare parte a oamenilor, mai ales cei din piețele emergente folosesc Android-ul.

Inițiativa face parte din programul “Marțea 2G”. În fiecare zi de marți angajații sunt rugați să simuleze că se află într-o rețea 2G timp de o oră și să testeze comportamentul aplicației Facebook în această situație, pentru a avea o evaluare realistă a serviciilor oferite în țările emergente.

sursa: WIRED, 9to5Mac