imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Facebook introduce mesajele sponsorizate în Messenger


De acum înainte, utilizatorii Facebook vor fi mai atenți ce companii contactează prin intermediul Facebook Messenger pentru că acestea le vor putea trimite mesaje promoționale la rândul lor.

Începând din ultima jumătate de an, Facebook a introdus roboți de chat cu inteligență artificială care pot răspunde automat mesajelor utilizatorilor, permițând astfel companiei să comunice mai eficient cu clienții.

robot customer service

Se pare că această experiență a fost un succes, astfel încât cei de la Facebook mai fac un pas în sprijinul companiilor, permițându-le acestora să transmită mesaje publicitare utilizatorilor care i-au contactat prin Messenger. În primele 24 de ore de când a fost contactată prin mesagerie de un utilizator, o companie îi va putea trimite mesaje promoționale în mod gratuit. După expirarea celor 24 de ore, transmiterea mesajelor de promo va putea fi făcută contra cost.

Pentru a proteja utilizatorii, Facebook-ul le va permite acestora să blocheze primirea de mesaje de la o anumită firmă dacă li se pare că au primit un mesaj irelevant, inadecvat sau poate chiar intruziv. Odată blocată, firma respectivă nu va mai putea să vă trimită alte mesaje.

Noua funcționalitate va motiva companiile care vor intenționa să o folosească să solicite agențiilor care se vor ocupa de realizarea mesajelor să le realizeze cât mai bine posibil, căci, pe lângă posibilitatea ca utilizatorul să poată bloca livrarea de mesaje promoționale de la o anumită firmă, Facebook a introdus și o politică antispam. Astfel, dacă mai mulți utilizatori raportează către Facebook că o anumită companie îi deranjează cu mesaje, aceasta va fi penalizată.

„În cazul în care o companie îți trimite un e-mail, de cele mai multe ori este vorba despre o reclamă. Noi oferim o modalitate de a oferi clientului o mult mai bună experiență de utilizator pentru acest lucru.”

Facebook a realizat venituri impresionante pentru un site de social-networking și, aparent, ei intenționează să-și extindă sursele de venit. Întrebarea este dacă a fost o mutare inspirată sau aceasta va avea efecte negative îndepărtând utilizatorii din rețea.

sursa: CNET

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!