imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Facebook a lansat propriul său sistem de anunțuri de vânzare: Marketplace


În ciuda apariției periodice a unor noi rețele social media și a declinului în numărul de utilizatori din ultima vreme, Facebook rămâne totuși cea mai populară platformă de acest tip la această oră. Lansată public în 2006, în septembrie 2016 Facebook avea 1,71 miliarde utilizatori la nivel global.

În cei peste 10 ani de existență, platforma a fost îmbunătățită și i-au fost adăugate caracteristici noi în permanență. Acum, cei de la Facebook au anunțat noua funcționalitate: Marketplace. Aceasta va permite utilizatorilor rețelei să posteze anunțuri de vânzare a diferitelor produse într-un mod foarte ușor și gratuit. Este foarte interesantă decizia de a nu se implica în tranzacțiile dintre vânzători și cumpărători, mai ales că platforma are deja implementat un instrument financiar pentru realizarea de tranzacții între utilizatori prin intermediul Messenger.

Decizia de a implementa această nouă funcționalitate a venit în mod logic, cei de la Facebook spunând că la ora actuală aproximativ 450 milioane de utilizatori realizau astfel de tranzacții prin intermediul grupurilor. Merită menționată decizia companiei de a implementa, pentru început, noul Marketplace doar în aplicațiile de iOS și Android, urmând ca versiunea pentru browser – pentru sistemele desktop – să fie lansată la o dată ulterioară.

Facebook este locul unde comunică oamenii, iar în ultimii ani din ce în ce mai mulți utilizatori au folosit Facebook într-un mod nou: pentru a-și vinde unii altora produse. Această activitate a început în cadrul Facebook Groups-urilor și s-a dezvoltat foarte mult. Mai mult de 450 milioane de utilizatori vizitează grupurile de vânzare-cumpărare – fie că este vorba despre familii care locuiesc în aceeași zonă, fie că este vorba despre colecționari din întreaga lume.

Facebook Marketplace

Accesarea Marketplace-ului va fi foarte simplă, realizându-se cu ajutorul unei pictograme care va apărea în meniul din bara de jos al aplicației Facebook. Următorul ecran va fi cel în care vor apărea poze și prețuri ale produselor puse în vânzare de persoane aflate în imediata vecinătate a locației în care vă aflați. Pentru a găsi anumite produse se poate folosi funcția de căutare care are de asemenea filtrele cu care ne-am obișnuit deja din alte astfel de aplicații. Astfel poți filtra produsele pe baza categoriilor, prețului, a locației, etc. După ce ai găsit un produs pe care ți-l dorești îl poți salva, pentru a-l accesa mai târziu, sau îl poți contacta direct pe cel care vinde produsul cu o ofertă sau pentru a stabili modul în care vrei să efectuezi tranzacția. Posatarea de obiecte spre vânzare este de asemenea foarte simplă, în 4 pași:

  1. Faci o poză produsului, sau adaugi una dintre cele pe care le ai deja salvate în telefon;
  2. Introduci numele, descrierea și prețul produsului;
  3. Introduci zona în care te afli și categoria din care face parte produsul;
  4. Postezi
Facebook-Marketplace-2

Așa cum ne-a obișnuit deja de ceva vreme compania, Marketplace-ul va fi disponibilă treptat în toate țările, primii utilizatori care vor beneficia de noua funcționalitate fiind cei din SUA, Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă.

Desigur există și unele restricții, nefiind permisă comercializarea unor produse precum: droguri, arme, muniție, animale, alcool, etc (o listă completă găsiți aici).

sursa: 9to5Mac, Facebook

iPadFinantare_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!