imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Facebook a lansat aplicația WhatsApp pentru desktop


În noaptea de 10 mai se anunța pe blogul WhatsApp lansarea aplicației pentru desktop. Asta la scurt timp după ce Facebook, care deține acum WhatsApp, comunica depășirea pragului de 1 miliard de utilizatori.

Anunțul postat pe blog începe astfel:

Astăzi introducem o aplicație pentru desktop care vă oferă o nouă posibilitate de a rămâne în contact, oriunde v-ați afla și în orice moment – fie că veți utiliza telefonul, computerul personal sau pe cel de la muncă. Precum WhatsApp Web, aplicația noastră pentru desktop este doar o extensie a aplicației care rulează pe telefonul dumneavoastră: aplicația reflectă toate conversațiile și mesajele pe care le primiți pe mobil.

Ultima afirmație face mențiunea importantă că aplicația pentru desktop este gândită ca extensie a celorlalte aplicații deja existente, cea de mobil și cea pentru web. Toate conversațiile, mesajele, pozele, etc. sunt aceleași, fiind sincronizate între dispozitive, oferindu-vă astfel posibilitatea de a continua pe calculator o conversație începută pe telefon. De asemenea, apariția aplicație de desktop ușurează foarte mult căutarea unei anumite conversații sau a unor fișiere media, ecranul unui sistem oferind posibilitatea unei mai bune vizualizări a conversațiilor și rezultatelor căutărilor. Un alt beneficiu al acestei lansări este faptul că, având de-a face cu o aplicație nativă pentru desktop, veți putea beneficia de toate avantajele WhatsApp (comparativ cu aplicația pentru web), respectiv veți primi notificări direct pe ecran sau vă veți putea defini propriile scurtături etc.

web-1

Ca cerințe minime ce trebuiesc îndeplinite pentru a putea instala aplicația este specificat Mac OS 10.9 sau mai nou.

În continuare se precizează:

Pentru a descărca aplicația, accesați https://www.whatsapp.com/download utilizând browser-ul desktop-ului dvs. Apoi, deschideți aplicația și scanați codul QR utilizând WhatsApp-ul instalat pe telefonul dvs. (căutați opțiunea WhatsApp Web din Setări).

În primă instanță, cel puțin pentru a putea sincroniza aplicația de desktop cu contul deja existent de pe telefon, va trebui să păstrezi iPhone-ul la îndemână, acesta fiind necesar pentru scanarea codului QR cu ajutorul căruia se face sincronizarea. Pentru mine a fost ușor derutant la început acest pas până am reușit să localizez opțiunea respectivă, asta pe lângă denumirea derutantă de „WhatsApp Web”. Totuși, odată localizată opțiunea, totul a funcționat foarte cursiv.
WhatsApp_Logo_2
Merită remarcat efortul celor de la Facebook de a actualiza și dezvolta în mod constant aplicația, în ciuda faptului că, așa cum a fost anunțat la începutul anului, WhatsApp a devenit gratuită. Reamintim că ultima actualizare a fost făcută acum aproximativ o lună, integrându-se o criptare a datelor end-to-end menită să protejeze intimitatea conversațiilor și datelor utilizatorilor.

AWS3_curele
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!