Apple-Campus-2-iunie-update-cover

Evoluția construcției Apple Campus 2 la începutul lunii iunie

#Noutăți
2016. 06. 03.

După cum ne-am obișnuit, la începutul lunii apar filmările cu dronele care surprind stadiul lucrărilor la noul campus Apple.

Duncan Sinfield și Matthew Roberts sunt cei doi piloți de drone care ne țin la curent postând lunar filmări realizate cu drona. Dacă Duncan a fost primul, începând să posteze filmări ale șantierului realizate cu drona încă de la jumătatea anului trecut, din martie 2016 i s-a alăturat și Matthew Roberts. Filmările nu sunt foarte diferite, deși, uneori, parcă cel de-al doilea filmează mai de aproape lucrările, oferind uneori unele detalii suplimentare. Să sperăm că nu vom avea într-o bună zi o știre despre cele două drone care s-au ciocnit. Până atunci, aveți mai jos cele două filmări, amândouă realizate la rezoluție 4K.

Se poate observa faptul că au fost instalate destul de multe panouri solare pe acoperișul clădirii principale, așa-zisa “navă spațială”, precum și pe cele ale celor două parcări (având o capacitate de 11.000 de locuri), acestea fiind deja acoperite în proporție de 75 de procente.

Partea subterană a auditoriumului a fost finalizată, aparent acum realizându-se izolarea clădirii. Tunelurile subterane par a fi și ele finalizate, deja trecându-se la acoperirea lor cu pământ.

În concluzie, se pot observa progrese semnificative atât la clădirea principală, cât și la centrul de fitness sau la cel de cercetare și dezvoltare, lucru indicat de mutarea macaralelor în cadrul șantierului. Interesant este faptul că s-au început lucrările și la câteva alte clădiri ale campusului dezvoltat de-a lungul bulevardului Tantau din suburbia Cupertino a comitatului Santa Clara, California.

Reamintim că această locație Apple va fi alimentată exclusiv pe baza energiilor regenerabile și, de asemenea, pentru încălzirea și răcirea acesteia se vor folosi sisteme pasive, ceea ce vine o dată în plus să facă campusul cât mai “verde”.