imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Este posibil ca Apple să coopereze cu Carl Zeiss la ochelarii AR


Un alt profet Apple și-a împărtășit viziunea despre acest subiect. Se pare că Apple a găsit un partener faimos pentru acest proiect. Ceva trebuie să se întâmple dacă vorbesc despre asta atât de mulți.

Ultimii ani au fost plini de zvonuri, informații și profeții despre o pereche de ochelari AR/VR de la Apple. Nu ar fi deloc surprinzător având în vedere că Google a lansat deja o soluție, numită Glass, în 2014, așa că este normal să așteptăm un răspuns din partea Apple. Putem doar bănui că un astfel de proiect există, bazându-ne pe patentele publicate la sfârșitul anului 2014, care au fost urmate de și mai multe în 2015. Chiar și Mark Gurman, profetul Apple care rareori greșește, a vorbit despre o pereche de ochelari de la Apple acum câteva luni. Acum, cei de la Business Insider doar au pus punctul pe i oferind o informație conform căreia, la Apple s-a format o nouă echipă care  pregătește camera iPhone pentru a putea gestiona AR.

Discuția despre AR vs. VR nu mai este cu adevărat de actualitate. Tim Cook a oferit numeroase declarații despre faptul că el vede viitorul în realitatea augmentată, nu în realitatea virtuală. Există deja câteva aplicații de realitate virtuală dar nu au o la fel de largă aplicabilitate ca cele de realitate augmentată.

Există aplicații interesante pentru VR, dar nu cred că are o aplicabilitate la fel de largă ca AR. Va dura ceva timp până vom reuși să gestionăm realitatea augmentată corect, dar cred că domeniul are profunzime.

Noi informații au apărut despre acest subiect, de data asta mulțumită lui Rob Scoble. Cunoscutul blogger de tehnologie a relatat că are informații despre un proiect Apple, foarte similar ochelarilor dezvoltați de cei de la Snapchat, la care lucrează cu nimeni alții decât cu cei de la Carl Zeiss. Compania germană a dezvoltat tehnologii inovative în domeniul ochelarilor, tehnologiilor medicale, cercetării biologice, măsurătorilor 3D, industriei automobilelor, tehnologiei aparatelor de fotografiat, industria cinematografică și a planetarium-urilor pentru mai mult de 160 de ani deja, așa că deține suficientă experiență. S-ar putea să-i cunoașteți măcar datorită faptului că produceau lentile pentru telefoanele Nokia.

Scoble pretinde că acest zvon i-a fost confirmat de un angajat Zeiss.

Un angajat Zeiss a confirmat zvonurile conform cărora Apple și Carl Zeiss AG lucrează la o pereche ușoară de ochelari pentru realitate augmentată care ar putea fi anunțați anul acesta. (Am crezut că este vorba despre anul viitor dar acum că am văzut acest lucru, cred că se va întâmpla anul acesta.)

– a scris Scoble

Nu este foarte clar când vor fi lansați, dacă ar fi să ne dăm cu părerea, 2018 – anul în care a prezis Gurman – pare mai realist ca termen. Mai ales că însuși Scoble spune că proiectul este încă în faza de cercetare/dezvoltare. Totuși, odată ce ochelarii vor fi finalizați se vor conecta wireless la iPhone și vor putea proiecta imagini în câmpul vizual al purtătorului. Adică vor face exact ceea ce pot face toți ceilalți ochelari AR.

Funcționalitățile care au apărut în zvonurile lunii noiembrie anul trecut erau mai interesante. Atunci, sursa spunea:

 

Adăugând tehnologie AR softului camerei iPhone-ului, Apple își dorește să ofere o soluție utilizatorilor săi care să le permită acestora să îndrepte telefonul către un obiect din lumea reală și acesta să fie recunoscut, conform unei surse familiare cu subiectul. Acest lucru ar presupune crearea sau licențierea unei baze de date de obiecte 3D.

Indiferent ce se va întâmpla, dacă o astfel de pereche de ochelari va fi lansată, va fi o soluție revoluționară judecând după ceea ce spunea Tim Cook despre soluția celor de la Google:

Totdeauna am considerat că ochelarii nu sunt o soluție bună, gândindu-ne că oamenii nu vor dori cu adevărat să-i poarte. Sunt prea intrusivi, nu lasă tehnologia să lucreze din background, așa cum am considerat tot timpul că este bine. Am considerat tot timpul că vor eșua și iată că, cel puțin până acum, au eșuat.

sursa: 9to5mac

 

iPhone8_Red
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!