imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Două sisteme de operare colaborează pe noul MacBook Pro


Un detaliu destul de interesant, care a scăpat multora, la prezentarea noului MacBook Pro este noul chip denumit de Apple simplu: “T1”. Acesta este motorul din spatele noului Touch Bar.

Conform detaliilor publicate pe Twitter de dezvoltatorul Steven Troughton-Smith, T1, procesorul care gestionează Touch Bar-ul și senzorul Touch ID de pe acesta este foarte similar cu procesorul soc (system on chip) S1 din noua generație Apple Watch Series 2. Se pare că cei de la Apple au denumit sistemul de operare care rulează pe T1 eOS (embedded OS) și este o versiune de watchOS.

În prezentarea de luna trecută, atunci când au vorbit despre T1, s-a precizat că acesta este responsabil pentru securitatea senzorului Touch ID, a camerei, a Keychain-ului și pentru funcționarea Touch Bar-ului. Cei de la TechCrunch au investigat și mai mult, și au aflat că T1 este de asemenea responsabil de trimiterea pixelilor către Touch Bar, prin intermediul procesorului principal al sistemului, care gestionează redarea acestora. Pe de altă parte evenimentele generate de Touch Bar sunt gestionate de macOS. Deși transmisia de date pe care o implică Apple Pay este gestionată de procesorul principal, mesajele de pe ecran sunt randate complet de T1, pentru a profita de “Secure Enclave”, o parte a procesorului T1 care stochează și protejează datele personale așa cum se întâmplă și pe iPhone și pe Apple Watch.

Se pare că T1 și procesorul Intel, din centrul MacBook Pro-ului comunică foarte mult. Este foarte interesantă soluția aleasă de Apple. În loc de a încărca “motorul principal” au apelat la acest chip specializat care are și avantajul de a avea rezervată o parte a sa special pentru gestionarea datelor personale, putând astfel să asigure o mult mai bună securitate a acestora. O abordare similară am putut vedea și în cazul iPhone-ului care are un co-procesor de mișcare dedicat. Un lucru foarte interesant este faptul că odată construit acest Touch Bar cu Touch ID integrat, fiind un modul separat cu procesor propriu, el poate fi foarte ușor integrat și în alte produse cum ar fi în tastaturile cu fir sau wireless, Magic Trackpad-ul, etc. disponibile de la Apple.

sursa: TechCrunch, TechRepublic

iPadFinantare_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!